pers Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Mam problem z drzwiami przednimi prawymi. Chodzi o to ze wszystkie zamykają się ładnie i taki jest tłumiony odgłos, natomiast te trzaskają gdy zamykam. Nie wiem w czym tkwi problem bo za każdym razem gdy ktoś wsiada to wali mi drzwiami tak ze aż mnie ciarki przechodzą i mam wrażenie ze szyba wyleci. Dzięki z góry za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 przylaczam sie do tematu - mam tak samo - przednie (L+P) trzaskaja niemilosiernie glosno natomiast tylne (ktorych prawie wcale nie uzywam) zamykaja sie jak nowki prawie nie smigane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Może trzeba podregulować zaczep zamka? Poluzuj dwie śrubki i przesuń zaczep delikatnie od/do siebie, po kilku próbach znajdziesz właściwe ustawienie. W moim aucie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Trzaskanie rozchodzi sie min. od listw na drzwiach. Warto przykleic je na siliko :):):) nasmarować zamiki i uszczelik bedzie troche lepiej :):):) ja mam 3D i u mnie tez rypia jak w starym kaszlu ale zato jak sie jes zamyka delikatnie to z takim kliknieciem sie zamykają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jastu Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam trochę stary temat ale najmłodszy w zagadnieniu, które mnie interesuje tzn. mam tez problem z drzwiami od strony pasażera - podczas zamykania odgłos który temu towarzyszy jest dużo bardziej głośny i nieprzyjemny niż pozostałych. Problem polega na tym, że zakem w drzwiach jest minimalnie za nisko w stosunku do zamka umieszczonego w ramie samochodu (oczka, na które się zamykają). Oglądnąłem śruby i nie jest łatwo się do nich dostać :) Którymi śrubami pokręcić, żeby je minimalnie podnieść ? Pozdrawiam znalazłem w manualu serwisowym 47A-9, ale dostać się do śrubek nie będzie łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek70 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 podepnę sie pod temat z drzwiami - prawy tył - mam taki problem drzwi sa wyraźnie wpadnięte od strony klamki i musze je wyregulować tzn wyciągnąć ok 1-2mm, i tu pytanie jak to zrobić tzn jak się je reguluje? pytam bo rozkręcenie trzech śrub mocujących zamek nic nie daję -pomimo że otwory są widocznie większe -do regulacji to zamek ani drgnie, próbowałem też przestawić zaczep ale tam nie ma wogóle luzu pod śrubami i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Czy ktoś rozwiął problem z trzaskaniem drzwi? Z tyłu zamykają się jak w nowym samochodzie, a z przodu trzaskają tak że aż nie chce się ich zamykać. Czy wie ktoś z Was jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Może delikatniej zamykaj drzwi a nie trzaskasz nimi! :P :P Trzaskanie - pewnie ograniczniki na wykończeniu i to pewnie one ten dźwięk wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Zamykam normalnie tak jak w każdym innym samochodzie. I dzwięk miedzy drzwami z porzdu, a tymi z tyłu różni się bardzo. Edytowane 12 Lipca 2015 przez Matixs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi