Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wasz szef w pracy

antonio

Rekomendowane odpowiedzi

Może bardziej nadaje się do działu HUMOR, jednak sytuacja z życia wzięta, dotycząca jednego z moich "szefów"

P. sztygar* z naszego oddziału, pojechał zatankować swoje auto. (nieważne na jaką stację, nieważne jaka marka i nieważne personalia)

No więc zatankował i idzie płacić. Panienka za kasą pyta:

-stanowisko :idea:

"klient" odpowiada:

-Sztygar zmianowy oddziału szybowego kopalni..............

Nic dodać, nic ująć, dobrze że już w czerwcu nabywam prawa emerytalne <ok>

* sztygar- osoba dozoru, w innych przedsiębiorstwach odpowiednik- MAJSTER- Mistrz zmianowy

Mój pierwszy szef to krętacz i wyzyskiwacz. Obecny jest niewiele starszy niż ja i dobrze idzie się z nim dogadać w każdej sprawie. Idzie nawet pożartować czy pobalować. Póki co jestem zadowolony <ok>

Ale każdy ma jedną cechę wspólną. Chcą jak najlepiej dla firmy ale przesadzają czasem w złą stronę.

Ja całe szczęście jestem "szefem" sam dla siebie. Może na własnej działalności mniej zarobię, niż gdybym pracował na etacie ale za to nikt mnie nie straszy, "że jak mi się nie podoba, to na moje miejsce jest 20 chętnych", nikt mi nie obcina premii bo szef miał zły humor. Wiadomo, często pracuje się więcej ale chyba warto <ok> A wcześniej miałem mało przyjemnych szefów: jeden był typem nowobogackiego biznesmena, któremu wydawało się że wraz z dużą kasą ma automatycznie monopol na nieomylność, następny (a właściwie następna) nie lubiła facetów :idea: , trzecim szefem była moja szanowna rodzicielka (zasada była u niej taka: jak najwięcej pracować i broń Boże nie upominać się o zarobione pieniądze). Też tak niestety bywa w życiu :-/

Mój szef (dyrektor) to totalny "loozak" <ok> Jakbyście go zobaczyli na mieście to stwierdzilibyście że właśnie idzie na jakąś houso'wą imprezę :idea: ,w pracy to samo, można z nim pogadać na każdy temat. Jeśli chodzi o samą pracę (produkcja form wtryskowych) to pełna kulturka, nie stwarza żadnych problemów jeśli chodzi o jakiś urlop czy nadgodziny. Jednym słowem nie mam na co narzekać.

produkcja form wtryskowych
żmudna i dokładna praca. jeden delikatny błąd przy wyliczeniu i tacy jak ja mają potem przej.....

u mnie kierownictwo jest bardzo różne na ogół spoko. Wolne bezproblemowo, dogadać się da ale wystarczy ze jest trochę mniej pracy to oni już znajdą dodatkowe zajęcie. a jak coś robisz to przychodzą we 2, 3 i czasem większej ilości i patrzą na twoje ręce. ty robisz a oni plątają się między nogami

ogólnie źle nie jest ale mogłoby być lepiej

• 5 tygodni później...

Mój szef to totalna C***a, on jest nademną a nad nim Dyrektorka, twierdzi że zna się na wszystkim a jak przychodzi co do czego to nic niekuma. Ogólnie da się z gościem pośmiać i nie kiedy pogadać i poobijać, a tak to znalazłby każdemu 100tys innych zajęć, czasami jak coś mówi, wydaje polecenie, to sam nie wie czego chcę i nikt nie wie o co mu chodzi ale ma być zrobione i już. Na dodatek ma wkurzające gadanie gdy komuś kończy się umowa, zamiast powiedzieć komuś miecha lub dwa wcześniej i być fair że słuchaj niebardzo Ci przedłużę umowe bo to i tamto i szukaj innej pracy, to k***s czeka do ostatniego dnia i mówi to na pełnym lajcie jakby mu to sprawiało przyjemność(czyjeś nieszczęście), a gdy wie że komuś przedłuży umowę to specjalnie się z nim droczy i mu docina. Normalnie brak słów...

Mnie osobiście raz wywalił a po 2tyg dzwonił i przyjął na nowo...i o co tu takiemu chodzi???? (mimo że non stop chwalił moją pracę)

To się nazywa człowiek zagadka(?)