Tuco Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 OK..., zamówiłem czujniki parkowania z tyłu i autoalarm. Dywaniku wydębiłem jeszcze gratis od salonu. W piątek może uda się odebrać auto to zamelduje się w odpowiednim dziale ! Ps. Widziałem dzisiaj koło Macro w Krakowie grafitowe Megi GT3 z bagażnikiem na dachu... piękne autko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Jak zobaczysz oliwkowe kombi to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nathaniel Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ja ze swojej strony pragne wszystkim polecić Xenony i ESP Xenony - naprawde dużo dają zwłąszcza w nocy, nie wiem czy akurat w megance są BiXenony z MBL te które są w Lagunach ale naprawdę w nocy jest kolosalna róznica znacznie poprawia bezpieczeństwo zwłaszcza przydatne jest doświetlanie zakretów i skretna wiązka światła. Co do ESP wczesniej jezdziłem Megane I Megane II i Fiatem GP i w żadnym nie było ESP dopiero w tą zime docniłem co daje ESP z ASR ( nie wiem jak sie w renault nazywa wspomaganie ruszania na sniegu ) nie raz mnie to wyciągneło z cięzkiej sytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam, Właśnie podpisałem umowę na 1.4 TCe w wersji privilege. Tak jak jeden z przedmówców początkowo rozważałem dynamique, ale dodatki, które chciałem (ESP ASR + pakiet komfort z hands free) za minimalnie większą kwotę miałem w cenie privilege. Do privilege dobrałem jeszcze nawigację, czujniki przód tył, bluetooth, no i oczywiście koło zapasowe. Alarm i dywaniki za free. Acha, do tego gwarancja 4 lata lub 80 tys. km. Xenony, to fajna sprawa, ale skoro do tej pory obywałem się bez nich, to szkoda mi było wywalać 4.5 tys. Podobnie było z felgami 17", koszt nowych opon dodatkowo mnie zniechęcał. Jedyna rzecz, co do której się wahałem i w sumie nadal waham, to przyciemniane szyby (bo chyba można jej jeszcze domówić?). Argumentem przeciwko szybom było to, że z zewnątrz widać co robią dzieciaki pozostawione w samochodzie. Wg sprzedawcy nawigacja jest jedynie z mapą polski, ale mam nadzieję, że może będzie inaczej. Privilege ma ponoć przyjechać na fajniejszych felgach - w wersji spirale. Niestety, dostawa auta na koniec lipca, ale w sumie auto nie jest mi do tego czasu potrzebne. Rozważałem silnik 1.6 110KM, ale stanęło jednak na 1.4 TCe, przeważyła moc silnika i łańcuch, aczkolwiek obawiam się trochę, bo to nowy silnik. W tej chwili mam diesla i potrafię dbać o turbinkę, mam nadzieję, że 1.4 odpłaci mi się tym samym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 domów te szybki ;P fajnie wyglądają. Co do felg to myślę, że będą takie jak moje ;D Jak chcesz zobaczyć to zapraszam do zakładki Użytkownicy Meg III ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 domów te szybki ;P fajnie wyglądają Przyciemniane szybki na pewno fajniej wyglądają przy ciemnej karoserii. Ja będę miał beż popielaty, a więc wersję jasną. Można domówić te szybki, ale sprzedawca radził się pospieszyć z decyzją. Ma ktoś beż z przyciemnianymi szybkami, by zobaczyć jak to wygląda? A jeśli już mówimy o dodatkowym wyposażeniu, to dobieracie może chlapacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 wszak do MIII mi daleko ale... sprzedawca radził się pospieszyć z decyzją sam zgadnij dlaczego... chyba nie myślisz, że w Twoim interesie ;) by zobaczyć jak to wyglądana pewno wygląda ładnie ale i jest piekielnie funkcjonalne, zwłaszcza duże ściemnienie tyłu.może chlapacze? IMHO jeżeli opony nie będą wystawały poza obrys to nie ma najmniejszego sensu. W zimie wystarczy większa zaspa i wyrywasz wszystko- coś o tym wiem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 sam zgadnij dlaczego... chyba nie myślisz, że w Twoim interesie ;) skoro twierdzisz, że szyby to taka fajna sprawa, to chyba jednak w moim interesie ;) 500 zeta to nie kasa, bym się czuł naciągany tym bardziej, że dostałem całkiem dobrą cenę ;) byłbym wdzięczny, jakbyś napisał coś więcej o tych przyciemnianych szybkach, co dają oprócz tego, że z zewnątrz nie widać co zostawiono w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 dokładnie zgadzam się z przedmówcą co do chlapaczy ;) Ja w zime pozrywałem oba w mojej poprzedniej megi :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 masz, racje sprzedawcy jest wsioryba co kupisz i czy kupisz, on dba tylko o interes klienta, żeby za dużo nie wydał... :shock: :shock: a najlepiej to kupuj u kogoś innego bo teraz nie ma czasu na gadanie z Tobą... przede wszystkim w lecie tak bardzo Ci się środek nie nagrzewa, co w przypadku dzieci może mieć duże znaczenie (klima, spalanie, marudzenie dzieci że razi, że gorąco etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 na plus w szybach jest też to, że jak jedziesz w nocy to światła samochodów z tyłu nie rażą ;) niby jest to lusterko chromatyczne, jednak co dwa ściemnienia to nie jedno ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 VonKisiel, to chyba nie będziemy mu mówić o cofaniu w nocy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 no patrz o cofaniu nie pomyślałem. Mogą zdawać egzamin te szybki podczas cofania :-P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 jednakowoż warto i myślę, że nie tylko my dwaj możemy polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Jeszcze jedna sprawa w kwestii przyciemnianych szyb. Rozumiem, że mniej światła dostaje się do środka czy zatem na tylnych siedzeniach nie jest przypadkiem lekki półmrok, co może przeszkadzać szczególnie w zimę czy w pochmurne dni? Kierowcy z pewnością to nie przeszkadza, więc możecie nawet nie wiedzieć ;) Acha i w jaki sposób są przyciemniane szyby w megance? Bo chyba nie folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi