Gryzorek Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 kurcza dzisiaj mnie gość zmartwił w serwisie, zaproponował mi cenę za części i wymianę 850zł. mam silniczek 1,9 dci chyba 110km. możecie podpowiedzieć za co taka cena (jakie części)? Przygotowywałem sie na ok 400 :-/ Zdaje sobie sprawę ze w megane II cena jest dożo wyższa no ale moje autko już ma 6 latek. Ps-już mam 120tys to by wymieniać jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 rozrząd to ok 200-300 zł plus 100 zł pompa wody co do robocizny to ja płaciłem 200 zł ps. ja co 60.000 km zmieniam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Kolego broniuś ale to jest silniczek 1,9 dci więc całkiem inaczej się pasek zmienia. Z tego co ja wiem to pompy nie trzeba ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 No własnie pompy mi ie liczyl tylko chyba z 5 rolek, napinacz itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 jak pompa nie cieknie to można nie zmieniać mój mechanik przy mnie zmieniał pasek rozrządu w 1.5 dci i udziwnień nie było poza tym, że dostęp tragiczny i dużo demontowania ja za 220 zł kupiłem fabryczny komplet paska rozrządu wraz z rolkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 No wiec ,duzo mi powiedziano za wymiane? Wymiana będzie obejmować pasek, rolki napinacza, jakies tak inne rolki, pasek klinowy i napinacz paska klinowego, chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 skoro jeszcze inne paski i rolki chce Ci wymienić to cena nie taka straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 A ze tak zapytam co muszę wymienić z paskiem? Z naciskiem na musze. Jutro popytam jeszcze w paru miejscach i zobacze co mi powiedza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 zapomnij o aso, poszukaj na allegro ale tylko oryginalne czesci renault bo kupisz tani badziwe i bedzie gorszy od tego co masz zadzwon do tego goscia http://allegro.pl/show_user.php?uid=2985080 on ma same oryginaly i dosc tanio ( rozdzad do m2 1,9 u niego jest po 300 a w aso 700 ) pompe tez wymien bo kosztuje okolo 100zl przy tym co wydasz to nie majatek a jak ci pozniej padnie to wywalisz kolejne kilka stowek zeby ja zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 wcale nie tak bardzo drogo te 800 pln, do wymiany są 3 rolki i pasek. W Szczecinie w Multiauto chamy chcieli 1500 pln, pojechałem do Gorzowa Wlkp i zrobiłem za ok. 650 , ale to po małej znajomości. Facio zamówił 4 (!) zestawy naprawcze a tylko jeden pasował , tyle tego używali do typu silnika F9Q-732. Także 800 to moim zadanie do przyjęcia - tym bardziej, że dostęp kiepski i roboty na 3 godziny (wg mechanika, bo ja na kawę poszedłem ;-))). Jak zechcesz pogadać o naszych autach to zamailuj do mnie. pozro, krystian, sz-n [ Dodano: 2007-05-13, 06:53 ] ...na pompe to się nie daj wsadzić, wcale ni trzeba wymieniać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrrrrr1973 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Witam wszystkich powiedzcie mi po jakim przebiegu trzeba wymienic rozrzad w 1.9DCI mam juz 105 .000 i nie wiem czy byl wymieniany chyba tak tak stwierdzili w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 4 lata lub 120 000km ale lepiej szybciej niz po fakcie ..na pompe to się nie daj wsadzić, wcale ni trzeba wymieniać !!! taa a jak ci sie zatrze to caly rozdzad szlag trafia,peka pasek i silnik do remontu radze popytac porzadnych mechanikow a nie pana Henia z epoki duzych Fiatow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Z tego co ja wiem, to przy dieselku zaleca się wczesniej wymianę niż te 120 tys. 120 to dla benzyny ale ja i tak wcześniej bym to zrobił ;-) Nie ma co ryzykować i czekać na ostatni moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek G Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Witam. Pompę też bym polecił wymienić,bez dwóch zdań. Widziałem już niejedną pompę wodną z przebiegiem ok.90tys.przebiegu. Wyrażnie widać ślady wycieków.(biało-zielona kaszka). Oczywiscie z zewnątrz nic niewidać,czasami doleje sie płyn chłodzący,bo niby mówią wyparowuje itd..,ale ta pompa kiedyś zacznie całkiem lać. Także,żeby niegrzebać rozrządu 2 razy,lepiej przygotować się na wymianę:paska rozrządu, rolki napinającej pasek rozrządu,rolki prowadzącej(co jest przeważnie sprzedawane w komplecie),pompy wodnej,oraz paska klinowego. I w ten sposób będziemy mieć spokój do kolejnej nastepnej wymiany za jakieś tam 80tys. powiedzmy. Oczywiście zakładam,że wymianę przeprowadzi doświadczony mechanik, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 a co do ceny to zależy jeszcze jakiej firmy jest pompa - ja polecam SNR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi