Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Scenic II różnice ph.I i ph.II

sebak@op.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

W IIphII weszło jeszcze do wyposażenia możliwość posiadania otwieranej tylnej szyby.

Wersje Grand mają chyba 5śrubowe koła (przynajmniej 2,0 dCi ma).

Silniki 1,9dCi mają chyba 130 a nie 136KM.

Chyba nie wszystkie tylne lampy phII są ledowe.

Chyba zwykłe soczewkowe nie mają jak już kolega witman zauważył spryskiwaczy jak i automatu poziomującego.

Nie wiem też jak wyglądała sprawa z podgrzewanymi fotelami.

Dwa położenia otwartej klapy bagażnika.

I już prawie każdy wózek ma układy związane z kontrolą trakcji...

Często używam "chyba" bo expertem nie jestem i też już dziwnych kilka rzeczy widziałem - np jak auto bogato wyposażone które w papierach raz ma drugi raz nie ma ESP (bo było autko "kompletowane" na zamówienie bez).

.Misio. modele po lifcie tylne lampy mają na LEDach (pozycję i stop) i to wszystkie (jeżeli lampy są nowego wzoru).

Co do przednich lamp, spryskiwaczy itp. to jednak kreatywność różnej maści handlarzy może zaskoczyć niejednego. Czyli zwykłe soczewki wetknięte do wersji Privilage ze spryskiwaczami itp. Oprócz tego ibył tu kiedyś wątek o uzywanych lampach od SIIphII i dla osoby niezorientowanej w temacie może się to okazać niezłą miną.

Nie wszystkie samochody po lifcie miały także ESP i to nie tylko najsłabiej wyposażone.

Nie chcę się też upierać że tylko i wyłącznie mam rację :) ale co do lamp jeżeli ktoś jest niezorientowany to akurat soczewkę da się wcisnąć jako ksenon...

Wszystko można wcisnąć :)

Zarówno bajka handlarza, jak i nieznajomość modelu i jego i kupującego :)

Kiedyś się spotkałem z określeniem że to jest krótki Grand Scenic :) :) :)

Czy też sprzedawanie i zachwalanie 1,9dCi (takie ma końcówki listew) ale w papierach było 1,5 :)

Oraz spotkanie się z tym ze ja o aucie i jego wyposażeniu wiem wiele więcej niż handlowiec :)

A co do upierania się - jak widać było w mojej wypowiedzi wcale nie jestem swojego zdania taki pewny bo nie jestem jakimś wielkim znawcą tematu.

kipi szczerze mówiąc to nie mam pojęcia czy da się włożyć tylne lampy od phII do phI. Rozmiary mają pewnie takie same, ale nie wiem jak wygląda kwestia kostek, musiałbyś się przyjrzeć. Moim zdaniem powinno sie dać jeżeli łączówki są takie same.

• 4 lata później...

Przeniesiono i scalona z już istniejącym tematem.

Witam przeszukując forum, nie znalazłem różnic jakie zaszły w modelu poliftowym szczeniaka II. Chciałbym się dowiedzieć jakie występują róznice. Typu PH I miała wtryski DELPHI, a poliftowy SIEMENSA. Bardzo mnie to ciekawi :)

Edytowane przez damiar