kipi Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Co do pielęgnowania podwozia to koleś który to robił (robi na codzień swojemu autku) to chyba mu się nudzi. Pięknie to wygląda - robi wrażenie niesamowite aż grzech takim autem wyjechać na ulice. Tylko ilu jest takich ludzi jak on... toż to garstka jak audiofile... Jedna sprawa - ja muszę swoje reflektory wypolerować jak ten koleś z tego Mondka!!! http://www.detailingworld.co.uk/forum/show...2340&page=5 Ktokolwiek wie czego sprawdzonego użyć i co potrzeba do tego proszę na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 kipi i Nik widze że jesteście lekko zakręceni na punkcie pucowania aut: ) Ja tam wolę ryby łowić. Mam pytanko jeśli możecie pomóc mój drugi bolid ma stary lakier ( kółeczka od myjni ryski mnóstwo rysek) oraz to co mnie najbardziej boli czyli przytarty lakier na dachu . Dach był zakurzony i teść podczas ładowania na relingi kartonu z ikei, położył go na dachu i przesunoł. Efekt zamatowiony pas , który wyglada jakby ktoś przejechał drobnoziarnistym papierem ściernym. Możecie coś podpowiedzieć czy da się to zagłaskać bez pomocy lakiernika? Rysy nie sa głębokie takie jak od myjki samochodowej ino jest ich tysiące obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 kipi, PW w sprawie polerowania reflektorów poszło Obiboc, myslę że lakiernik nie bedzie tu potrzebny (z tego co piszesz wydaje suieże są to delikatne ryski i tylko zmatowienia lakieru). Proponuję uzyć lekko sciernego cleanera np. SwirlX z oferty Meguiars. Ale wczęśniej porządnie umyć samochód i oczyścić lakier glinką. Po użyciu cleanera można położyć Deep Crystal Polish od Meguiars aby lakier odzyskał połysk i głebię koloru i dopiero tak uzyskany efekt zabezpieczyć woskiem. Oczywiście można użyć też kosmetyków innych firm np. Swisswax czy Zymol lub Chemical Guys, ale celowo podaję przykład Meguiars, bo są one dość przystępne cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Dzięki Nik , poszukam w sklepach i przy okazji urlopu , który juz tuż tuż spróbuje załatwić sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Kolego Nik, wypisałeś wyżej swoje produkty... A co powiesz na taki zestawik.? Warto w ogóle inwestować.? Nadają się do Car Detailingu.? - Szampon - Do szyb - Zderzaki - Opony - Wosk - Regeneracja lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 19Urban94, z braku laku i kit dobry, jak to sie mówi O szamponie słyszałem że podobno jest nawet niezły :P co do produktów PLAK ja bym nie ryzykował :P Nie mam o tej firmie dobrej opinii. Jeśli juz chcesz coś z tańszej pólki to proponuje produkty takich firm budżetowych jak Sonax, Nigrin czy Turtle Wax. Z Nigrina polecam zwłaszcze dressing do opon - ładnie utrzymuje efekt wet look na oponie. Z Sonaxa z linii Premium też mozna coś ciekawego wybrać, ale jego ceny zbliżają się niebezpiecznie do cen kosmetyków lepszych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Do do mycia szyb, lusterek polecam parowar. Żaden środek nie daje takiego efektu. Szyby czyste aż do bólu. Do tej pory preparatu używane do tego celu pozostawiały jednak smugi. Za 100zl można kupić parowar który nie tylko do samochodu się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 A co z matowymi środkami do kokpitu? Możecie coś polecić... A czym materiał w środku wyczyścić samemu w domu czymś do prania czy specjalne zakłady do czyszczenia tapicerki powinny się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Właśnie przymierzam się na wiosne do prania tapicerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 A co z matowymi środkami do kokpitu? Możecie coś polecić... Spróbuj tego: http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=299 Co do prania tapicerki, to radziłbym jednak oddać samochód w ręce kogoś kto zna się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Powiedzmy robiłem taki czymś to odświeżania tapicerek zgodnie z instrukcją ale efektu to nie dało żadnego a do tego jakiś brzydki cytrynowy zapach i się potem wszystko lepiło od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 a ja używam sobie szamponu z woskiem firmy CarOk cytrynowy kupiony w Intermarche 0,5l chyba 4zł. Dobrze zmywa brud nawet ten mój słynny pył z Cementowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Brud może i dobrze zmywa, gorzej że wraz z brudem zmywa też nałozona wczesniej ochronną warstwę wosku, bo szczerze watpię aby takie wynalazki miały neutralne pH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ja muszę się przyznać ostatnio kupiłem płyn z woskiem i cudem nie zmywa mi autopolitury... Sprawdziłem i nadal są duże krople na aucie... A przy okazji mycia auta... [OFF_TOPIC] [/OFF_TOPIC] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Nik, a ja Ci powiem że auto jest czyste i się świeci jak psu noo.. wiesz co ja tam jestem zadowolona i mam spokój na 2tygodnie jeżeli nie pada i się błota nie naniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi