wopa Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Czy ktoś próbował zmianić łożysko w sprężarce bez spuszczania freonu. Czyli bez demontażu sprężarki? Bo wydaje się z oględzin, że to jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 wopa, ale chcesz to zrobić z przykręconą sprężarką do silnika? W Megane I jest tam dość ciasno, a z tego co widziałem w MII jest jeszcze gorszy dostęp. Bez demontażu chyba nie uda się zdjąć koła pasowego, czyli nic z tego. W załączniku dołączam dokument, w którym jest napisane że należy wyjąć sprężarkę. 4440A.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 26 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 ale chcesz to zrobić z przykręconą sprężarką do silnika? Dokładnie tak. Widziałem twoje foto jak to robić. Ale chcę spróbować. Napisze jak zrobiłem. Oczywiście nie sam, tylko z moim mechanikiem. On twierdzi że jest to mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Powodzenia ;) Zdaj relację jak poszło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 On twierdzi że jest to mozliwe. Kup sobie stopery, żeby nie słyszeć tych Q, Hu i innej łaciny. :-P Zrób tak jak pisze meganecoupe02, naprawdę będzie łatwiej i na pewno szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Kup sobie stopery Nie musze nic kupować. wszystko do tej poty robiłem sam w jego warsztacie i pod jego okiem. A jak będzie to zobaczymy. A z tą szybkością to też wątpliwe co napisałeś. Być może masz pod nosem nabijanie klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Być może masz pod nosem nabijanie klimatyzacji. Od garażu będzie z jakieś 3-4 km. Nie widzę problemu, żeby umówić się na odciągniecie czynnika z klimatyzacji a powiedzmy za 2-3 dni podjechać i nabić. Tak czy siak musisz zdjąć pasek akcesorii, chyba też wymontować alternator (przynajmniej u mnie tak jest ), a dostęp wcale nie jest dobry. Zresztą... Zrobisz jak zechcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Jednak chyba wyciagniemy sprężarkę. Oglądalismy to dokładnie wczoraj i możliwość zrobienia bez wyciagania jest. Ale rzeczywiscie po co się mordować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 napisał bym a nie mówiłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 W tym tygodniu wymieniam łożysko w sprężarce. Czy ktoś moze podać symbol łożyska, bo w serwisie nie istnieje jako osobna część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 wopa, jeżeli mamy takie same sprężarki to u mnie było łożysko: NSK 6659459. Dostałem bez problemu, ale wziąłem stare łożysko na wzór (na wszelki wypadek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Wszystko zrobione. Zrobiłem trochę inaczej niz u ciebie. Łozysko tez inne. Pozdrawiam opis: http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=147766#147766 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi