pit Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 A czy w starych wersjach megane można uzyskać włączenie światła w kabienie po otwarciu kluczykiem ? Albo by wygasało jak w nowych autach po paru sekundach od zamknięcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dugii Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 jeżeli nie masz centralnego to nie zapali sie po samym przekręcenu kluczykiem, ale napewno możesz zastosowac prostu układ do podtrzymania od zamknięcia, jeżeli masz chęci narysuję ci najprostszy schemat takiego podtrzymania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 pit, ja tak mam jak opisujesz. Tylko swiatło włacza się po otwarciu drzwi a nie przekreceniu zamka. Zamykasz drzwi i po chwili gaśnie, czas na poszukanie stacyjki i zapiecie pasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Centralny posiadam, ale nieraz obserwuje sąsiada (skoda superb), w które światło w kabinie włącza się po deaktywacji alarmu i otwarciu centralnym (zanim jeszcze dojdzie do auta). Tak samo po zamknięciu - światło samo przygasa po parunastu sekundach po zamknięciu centralnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Tak samo po zamknięciu - światło samo przygasa po parunastu sekundach po zamknięciu centralnym. Tu Renia moim zdaniem ma to lepiej rozwiązane. Po zamknięciu centralnym zdalnie, światło gaśnie od razu. Raz miałem niedomknięte drzwi i światło nie zgasło, był to znak że coś nie tak z drzwiami. Gdyby było tak jak w Skodowce, nie zwróciłbym na to uwagi, albo trzeba by wyrobić sobie nawyk ponownego sprawdzenia po kilkunastu sekundach. Mało wygodne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Moja meganka piszczy (3 krótkie pikniecia) jak mam niedomkniete, ktores drzwi, ale to juz raczej funkcja alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 gojgien - mi nie gaśnie od razu, więc wydaje mi się, że to zależy chyba od rocznika, albo wersji, nie wiem. Po zamknięciu zdalnie - Centralny + alarm cobra (pilot, nie kluczyk) - światło przygasa i gaśnie całkowicie po około 5/6 sekundach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Zalezy od tego czy masz sciemniacz czy nie. Ja nie mam i u mnie gasnie od razu (bez przygasania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Pomocy, Czy ktoś na tym forum będzie wiedział gdzie jest ten ściemniacz (ten od lampki oświetlenia wnętrza), czy muszę jechać do serwisu źeby mi go pokazali (wymienili) ?? [ Dodano: 2008-01-27, 18:34 ] Czy tego ściemniacza należy szukać we wnętrzu meganki, czy zadaje zbyt skomplikowane pytanie że nikt nie wie gdzie to może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bm639 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 2.jak włączyć oświetlenie wnętrza siedząc na fotelu, bo mam jakiś przełącznik, ale on nic nie robi, niby powinien włączać światło ogólne i punktowe, a tak się nie dziejeu mnie też nie można włączyć oświetlenia. mam w sumie 6 przełączników (po 3 z przodu i z tyłu) i nie chce mi się wierzyć, że wszystkie są popsute ... po otworzeniu drzwi 6 lampek działa i każdą mogę wyłączyc tymi przełącznikami, ale nie można ich włączyć ... robię coś źle, czy jest inna tego przyczyna i jeszcze jedno: czy można włączyć oświetlenie bagażnika po odblokowaniu i otworzeniu samego bagażnika? widzę brak ruchu czy "niemożność" włączenia oświetlenia punktowego może być spowodowana błędem w oprogramowaniu samochodowym???? jeśli tak, to czy za update softu w ASO trzeba płacić? w końcu to błąd ten jest pewnie od początku. sprawdziłem dziś napięcia na lampce przedniej i o dziwo pojawia sie zasilanie TYLKO gdy sa otwarte drzwi ... dlaczego nie ma napięcia w innym przypadku - wie ktoś? przy kolanie jest bezpiecznik 3A chyba od oświetlenia wew ale on jest OK ... ręce opadają [ Dodano: 2008-04-09, 17:29 ] Byłem dziś w ASO i sprawa się rozwiązała . Nie było "stałej" masy na zasilaniu lampek ... mechanik rozebrał tapicrkę na słupku i tam jest złącze taśmy z podsufitki z resztą instalacji ... początkowo za winną uznaliśmy taśmę, ale miłe zaskoczenie było po zmontowaniu :), bo już działa !!! pewnie jednak w złączu piny nie stykały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo88 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 a propos wewnetrznego oswietlenia moze mi ktos powiedziec czy w Megane II Kombii lampki znajdujące sie pod (lub nad zalezy jak rozumiec) powinny swiecic czy to jest tylko atrapa? a jak tak to kiedy powinny swiecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 lampki znajdujące sie pod (lub nad zalezy jak rozumiec)Pod lub nad CZYM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo88 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 pod (lub nad) podsufitkami ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Podepnę się. Dzisiaj rano zaczęły się dziać cuda. Oświetlenie wewnętrzne pali się non stop nawet po zamknięciu drzwi, potrafi zgasnąć na moment ale po chwili znów się załącza. Rozebrałem obudowę na podsufitce, wypiąłem kostkę, ponownie włożyłem i to samo. Czyli wychodzi na to, że gdzieś jest zwarcie. Jakieś pomysły jak to można naprawić?? Megane I phI. EDIT: Jak zaczyna mrugać i świecić podczas jazdy to równo z tym zaczyna mrugać kontrolka od niezamkniętych drzwi, ale to chyba normalne bo to jest ze sobą połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Łysy, posprawdzaj wyłączniki przy drzwiach i przewody do nich biegnące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi