DARO1000000 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam wszystkich. Tak jak w tytule mam problem z chłodnica. Wogóle nie moge utrzymac płyn w zbiorniczku na jednakowym poziomie. Na zimnym silniku nie raz nie ma go nic lub jest na maksa czego nie rozumiem? Czy może byc to oznaka nieodpowietrzonego układu? Wogóle po zapaleniu silnika i odkreceniu korka pojawia sie biały dym tak jakby spaliny (nie wiem czy to para ale na zimnym silniku troche dziwne). Po zgaszeniu rozgrzanego silnika słysze syczenie z korka zbirnika. Dodam jest to DCI 1.5 82km. Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 To chyba może być uszkodzona uszczelka pod głowicą. Lepiej zająć sie tym niezwłocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 uszkodzona uszczelka pod głowicą Też tak na początku obstawiałem, ale przed chwilą rozmawiałem z kolegą DARO1000000 i nie ubywa ani nie przybywa mu oleju silnikowego, a takie są chyba objawy uszkodzonej uszczelki pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 To chyba zależy który kawałek uszczelki jest uszkodzony. Mozna mieć spaliny w płynie chłodzącym lub olej w w/w płynie albo i odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 O spalinach nie pomyślałem ;), to by miało sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 też bym obstawiał uszczelkę, tak jak Lewy napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 a ja dodam że to że syczy po zgaszeniu to normalna sprawa. Korek ma odpowietrzenie i z niego korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi