Arczi92 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 centurion, może najpierw sprawdź jakie napięcie jest na aku, jeśli małe to podładuj gada i sprawdź czy ci zaskoczy, jak nie zaskoczy to może to być rozrusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centurion Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Dzięki Arczi92, od dziś napewno czeka mię pełen serwis wozidła w punktach tez jest sprawdzenie aku, tylko nie daje mi to spokoju skoro odpala jak go przetoczę na luzie te 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 U mnie też tak było, że jak przetoczyłem autko odpaliło i to był akuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centurion Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 To było aku 300 pln pierwsze koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Odkopię trochę temat, wczoraj podobny problem dotknął i moją Megane. Po przekreceniu kluczyka kompletna cisza, ale kontrolki nie przygasały, napięcie przy po przekręceniu kluczyka do pozycji rozruch nie spadało. Od razu nasunął mi się pomysł, że to wina rozrusznika, a raczej połączeń elektrycznych i braku jego działania, bo sporo wilgoci jest po roztopach. No i dzisiaj zabrałem się za rozwiązywanie problemu. W przypadku 1.9 dTi dostęp do rozrusznika od strony komory jest bardzo utrudniony przez sprężarkę. Na szczęście udało mi się jedną ręką odszukać rozrusznik i wspomniane w tym temacie lub w innym złącze wsuwane. Poruszałem nim, wysunąłem, wsunąłem i auto już kręci prawidłowo. Miałem dzisiaj pod auto się gramolić, ale poczekam jak się trochę ociepli,wezmę auto na kanał i oczyszczę styki na rozruszniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Również odkopię temat. Niestety również u mnie padł rozrusznik. Znalazłem na youtube jeden filmik gdzie ktoś odpalił auto z uszkodzonym rozrusznikiem. Link poniżej. Czy tak można zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Na prezentowanym filmiku nie wiem co facet czarował z tym próbnikiem, ale rozrusznik był na pewno sprawny. Jeżeli już to może brak było kontaktu w kostce prezentowanej na filmiku i dziubanie w niej próbnikiem ten styk poprawiło i silnik odpalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dzięki za informacje, a mam jeszcze pytanie czy łatwy dostęp jest do odczytania numeru jaki mam zamontowany rozrusznik? Czy trzeba demontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi