herdzinka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam wszystkich mam Scenica II 1.9 dCi 120km. Mam takie pytanko związane z kontrolkami z świec żarowych i tempomatu obie kontrolki nie zapalają się na wyświetlaczu. Tempomat działa bez problemu a jeśli chodzi o zapalanie samochodu nie miałem żadnych problemów w zimne dni. Kiedy temperatura na zewnątrz była -5 stopni to bez problemu palił. Czy w wyświetlaczu są jakieś żarowki czy może coś innego jest problemem związanego z niezapalaniem się kontrolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam, Muszę sprawdzić w swoim aucie, ale o ile się nie mylę to nie ma kontrolki tempomatu. Włączenie tempomatu jest potwierdzane na wyświetlaczu komunikatem tekstowym. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 jest kontrolka napewno, a nawet chyba dwie, jedna od jednej funkcji a druga od rugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Kontrolki od świec są napewno podczas nagrzewania - taka pomarańczowa spiralka przy lewym kole symbolu samochodzika. Tempomat i ogranicznik prędkości mają ikonki na dole po lewej stronie paska stanu paliwa. Dodatkowo przy włączniu i wyłączaniu tempomatu jest sygnał dźwiękowy. Ikonki możesz zobaczyć w instrukcji obsługi pojazdu jest chyba na ftp-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Racja Panowie...są dwie kontrolki zarówno od tempomatu jak i ogranicznika prędkości.....sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herdzinka Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Panowie wiem że są takie kontrolki.Tylko że te kontrolki mi się nie zapalają.A tempomat napewno działa i też nie ma żadnego sygnału przy włączeniu go.Świece też napewno grzeja bo nie miałem najmniejszego problemu z zapaleniem kiedy temperatura spada poniżej zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Wszystko wskazuje na to, że problem jest z wyświetlaczem( czyt. licznikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herdzinka Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 A pomogło by coś jak bym podłączył pod komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Napewno wyświetlacz jako tako jest połączony z komputerem. Być może na komputerze będzie zapisany błąd, ale tego nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herdzinka Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 No właśnie dzisiaj byłem na komputerku. Clip nic nie wykrył niestety. Zrobił gościu też test wyświetlacza i zapaliły się wszystkie kontrolki. Mam pytanie do Was kiedy zapalacie zapłon zapala się wam kontrolka od tempomatu oczywiście jak macie przekręcone na jedna z funkcji tempomatu.Czy dopiero zapala sie kiedy zapali się silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 za pół godzinki bede jechał autem, napisze Ci jak jest u mnie. [ Dodano: 2009-11-14, 14:36 ] z włączoną funkcją tempomatu przy zapłonie już się świeci kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herdzinka Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 No właśnie a umnie się nie zapala. :-( .A mam jeszcze jedno pytanie czy w nocy ci się podświetlają przyciski od tempomatu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Może zresetuj komputer ? musisz mieć tylko kod do radia i ustawić sobie szybkę od strony kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 z włączoną funkcją tempomatu przy zapłonie już się świeci kontrolka. u mnie zapala się kontrolka przed zapłonem zawsze, nie tylko gdy jest tempomat właczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Prawdopodobnie masz naprawiany lub zmieniony wyświetlacz,(może założony z wersji z silnikiem benzynowym i bez tempomatu). Przy naprawie wyświetlacza np. gdy spali się tranzystor sterujący przetwornicą, należy wprowadzić wersję silnikową i opcjonalne wyposażenie samochodu a także przebieg. Czy jesteś pewien oryginalności wyświetlacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi