T.Boy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jeśli się nie mylę, to kiedyś czytałem w którymś z tematów (może nawet w tym), że za rezerwę w dizlu odpowiada liczik. Czyli jak opór potencjometru będzie max. to licznik zapali rezerwę. Wcześniej zamieściłem zdjęcie swojego zespołu pływaka, bo nie znalazłem wersji bez pompy, a z czujnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Nie mylisz się, ale nie jestem pewien czy problem leży z potencjometrze pływaka czy w liczniku. Dlatego pisałem, że trzeba znaleźć dane dotyczące wartości rezystancji w stosunku do ilości paliwa w baku. Teraz mi się przypomniało, że niektóre samochody nie mają w ogóle kontrolki rezerwy. Jak zapalasz silniki to kontrolka rezerwy się świeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukass Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Po przekręceniu stacyjki światełko rezerwy zapala sie na ok 2 s i sie wyłącza. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez lukass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ja bym szukał problemu w czujniku poziomu paliwa. Szkoda, że nie przyszło Ci do głowy pomierzyć rezystancję czujnika w zależności od jego wychylenia. Może ten potencjometr szaleje przy minimalnej ilości paliwa? Próbowałem znaleźć te dane ale niestety nie udało mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukass Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Problem rozwiązany !!! Winny był czujnik paliwa w zbiorniku, po wymianie na nowy ( oczywiście używany ) rezerwa sie świeci jak na razie tylko na sucho ręcznie sprawdzałem ale sie włącza mam nadzieje ze w zbiorniku tez tak Bedzie. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam. :D EDIT: Jak bedziecie w Rzeszowie zapraszam na :D Edytowane 14 Grudnia 2012 przez lukass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Już po fakcie, ale znalazłema dane kontrolne potencjometru pływaka w Sam NAprawiam. Może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek93pl Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Czytałem te posty i nadal nie wiem czy w megane 1996 r 1.9 td jest ten czujnik w tej blaszce czy nie ? też mam problem z rezerwą nie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi