[email protected] Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Czy jest jakas minimalna tem. od ktorej klimatyzacja sie nie wlaczy? Moja cos sie nie uruchamia i mechanik od klimatyzacji stwierdzil ze moze tak byc ze jest za zimno, wspominal cos o min temp. 6st C. Cisnienie w ukaldzie to 2 bary przy temp. zewnetrznej ok. 2-3st. C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Tak, musi być około +6 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Szkoda, bo nie bedzie dziala w tych tem. funkcja osuszania zaparowanych szyb:( A ktory czujnik podaje graniczna tem. dla klimatyzacji, ten w lusterku zewnetrznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Będzie osuszać - jedno to osuszanie a drugie to chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peso Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jeżeli masz automatyczną klimatyzacje to działa klima w zimie, nawet jest specjalna funkcja na guziku grzanie z odparowywaniem szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Oczywiście jak się silnik zagrzeje (co jest zresztą logiczne) Przynajmniej u mnie tak jest: po odpaleniu samochodu, jak włączę funkcję "czysta szyba" to nawiew rusza z kopyta dopiero jak silnik "złapie" nieco temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 jak włączę funkcję "czysta szyba" to nawiew rusza z kopyta dopiero jak silnik "złapie" nieco temperatury. ale u kolegi [email protected], będzie działało od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 a u mnie jest tak: mam klimę automatyczną i jeżdżę przeważnie na ustawieniu auto, klima u mnie działa ponieważ zawsze mam trochę wody pod samochodem tak jak w lecie i oczywiście czuję załączenie się sprężarki klimy:) a co do funkcji "czysta szyba" u mnie nie ma znaczenia czy silnik zimny czy zagrzany zawsze po włączeniu nawiew na przednią szybę rusza z kopyta:) w instrukcji jest napisane że włączenie funkcji "czysta szyba" zawsze uruchamia klimatyzację po to jest to osuszanie logiczne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Trzeba trochę uporządkować: - nie ma znaczenia jaka klimatyzacja automatyczna czy manualna, sprężarka nie uruchomi się poniżej około +6 stopni - funkcja "czysta szyba" działa od razu tz. mamy ciepły nawiew na szybę (pomimo zimnego silnika) dzięki elektrycznej nagrzewnicy, z tego co wiem montowana tylko w dCi - tak, czujnik temperatury zewnętrznej jest w prawym lusterku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Mam klime manualna. Jak na dzisiejsze tem to sie nie zalacza ( 0-5 st.C ). Czy osusza powietrze to ciezko mi stwierdzic , sprezarka napewno sie nie zalacza poniewaz na biegu jalowym obroty ani drgna przy wlaczaniu AC, normalnie wzrastaja o ok. 100 obr/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Mam klimę automatyczną i dorobioną kontrolkę pracy sprężarki . Klima włącza się zawsze z funkcją czysta szyba a wentylator z małym opóżnieniem na ful .Mogę również włączyć klimę ręcznie przyciskiem AC sprawdzałem przy -5st. Przy ustawieniu AUTO i ustawieniu 22st -poniżej temp na zew 15st klima się nie włącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Nel to, że na wyświetlaczu pokazuje się AC nie oznacza wcale, że sprężarka pracuje. Proponuje na wolnych obrotach zaobserwować moment załączenia - minimalnie podnoszą się obroty (co też nie zawsze oznacza w 100% załączenia się sprężarki, jeśli jest uszkodzona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Kataryniarz - czytaj ze zrozumieniem mam dorobioną kontrolkę pracy sprężarki więc wiem co piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Powie ktos jak dziala manulana klima w tych warunkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Panie Sebak a czy to takie trudne włączyć funkcję czysta szyba i podnieś maskę w samochodzie i sprawdzić naocznie czy działa ci sprężarka - powinna działać obojętnie automat czy manual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi