jack-720 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Witam wszystkich serdecznie. Jestem posiadaczem MII 05'. Od poru dni mam problem z nawiewem. Po zapaleniu silnika puka przez parę sekund klapka nawiewu. Potem przestaje pukać ,pojawia się to jeszcze jak włączam lub wyłaczam obieg wew. powietrza - też na 5-7sek.Jak to odłączyś lub gdzie mogę dostać taką obudowę do nawiewu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 może pomoże: http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 O DŻIZUS! To w MII też ta badziewna klapka się psuje. No rewelacja. Pogratulować firmie Renault za udana konstrukcję. Tak udaną, że nawet jej nie zmieniają w nowym modelu :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magiera Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 miałem ten sam problem w M1,poszedłem na łatwizne i odłączyłem obieg wewnętrzny,przestało stukać : .Naprawa ponoć jest kosztowna więc na razie dam sobie z tym spokój i tak żadko się tego używa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack-720 Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 A gdzie się odłącza obieg wewnętrzny może jakaś wskazówka, zdjęcie ( 2 mc temu skończyła się gwarancja , a serwisu mam jesz dość) Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcie Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 miałem ten sam problem w M1,poszedłem na łatwizne i odłączyłem obieg wewnętrzny,przestało stukać : .Naprawa ponoć jest kosztowna więc na razie dam sobie z tym spokój i tak żadko się tego używa Mam też problem z tą klapką w M1. Stuka mi zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce i tak przez cały czas: kilka stuknięć i przerwa i znowu stuka ...i tak non stop.Byłem u kilku mechaników i raczej nie wiedzieli co z tym zrobić a w ASO powiedzieli 1200zł :shock: za wymianę mieszalnika wentylacji lub blokada klapki 250-300zł. Nie wiem zabardzo jak to odłączyć .Wiem że ten mechanizm jest podpięty na jednym bezpieczniku z wentylatorem i jak nie potrzebuję nawiewu to wyciągam bezpiecznik i przestaje stukać . Jest to trochę kłopotliwe i chciałbym na stałe odłączyć obieg wewnętrzny. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magiera Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 żeby odłączyć obieg wewnętrzny w M1 należy: 1. otworzyć maskę silnika 2.ściągnąć obudowe w podszybiu od strony kierowcy 3.odłączyć widoczną tam wtyczkę To wszystko obieg wewnętrzny wyłączony a nawiew nadal działa powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcie Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 [Cięcie] Dzięki za odpowiedź . Będę próbował to odłączyć chociaż jak kiedyś tam zaglądałem to nie widziałem żadnej wtyczki . Tym razem popatrzę dokładniiej może znajdę . Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :lol: Proszę nie cytować całości postu jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack-720 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Witam ponownie . W M II jest tak samo jak w M I ? Ale żeby ją zdjąć to chyba trzeba odkręcić wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 W MII konstrukcja jest inna niż w MI . W MII jest to kompakt-blok nagrzewnicy i klimy z wlotem powietrza w podszybiu ale po stronie pasażera. Temat klapki w MI był juz poruszany, o ile pamiętam prezentowanych był o kilka zdjęć z napędu właśnie tej klapki patrz tu: http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=94, niezależnie popatrz na http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=77&...ighlight=klapka. Dla MII jest w http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=618...ighlight=klapka . ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek G Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Witam. Miałem tą samą usterkę. Żadne wycieraczki nie zdejmujesz. Masz uszkodzony silniczek (moduł) zamykania klapy wewnętrznej cyrkulacji powietrza. Zeby sie do niego dostać,musisz wyjąć -wymontować schowek od strony pasażera. Wyjęcie schowka było już omawiane niejednokrotnie.(Patrz- filtr kabiny.) W mojej Megance musialem kupić nowy taki moduł.koszt 230zł. (Uszkodzone zebatki plastikowe. ) A to że słychać tzw.klapkowanie,to jest napięcie podawane do silniczka klapki w momencie odpalania auta. Załączam zdjęcie,widok na filtr przeciwpyłkowy,wyżej ,w obudowie jest zamontowany ów nieszczęsny moduł silniczek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 hehe, to wyglada jak moje foto ciesze sie ze sie przydaje :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek G Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Witaj DrNO. Twoje zdjęcia niepierwszy raz mi pomogły. Ostatnio jak naprawiałem -wymieniałem ten silniczek,to porobiłem pare fotek w czasie rozkręcania ,a oprócz tego znalazłem Twoje zdjęcia,także wszystkie wrzuciłem do jednego foldera z myslą że się kiedyś przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pil Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Ha miałem ten sam ból. Też po przekręceniu kluczyka stukało cos tam. Okazało się że ułamał się ogranicznik siłownika, kótry bez niego wariował. Trzeba by było go przykleić spowrotem na swoje miejsce lub dorobić go w innej postaci. Robota żadna ale strasznie dużo odkręcania. Odczepiłem zasilanie od siłowniczka i po sprawie. Jeżdżę tak juz rok i na brak obiegu wewnętrznego nie narzekam. Nawet zapomiałem o tym problemie. Jednego jestem pewny że na obecnym modelu meganki kończę znajomośc z franncuzami. Samochód jest do jeżdżenia a nie do grzebania w nim. Wiem, że ten temat pojawia się często, ale żeby w każdym pisać tą sama odpowiedź to juz przesada. Lewy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAF Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, Mam pytanie, czy spotkaliście się z problemem ze MII super chłodzi stronę od strony pasażera, a strona od kierowcy jest przez pierwsze 10 minut prawie że dogrzewana. Wg panów z serwisu jest to problem z silniczkiem sterującym rozdziałem powietrza ciepłe/ zimne - moje pytanie czy faktycznie megi powsiada osobny silnik na lewą i prawą stronę (autko nie posiada dwu strefowej klimy), dodam że filtr był wymieniony jak i gazu jest na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi