meganecoupe02 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 sebcio76, po pierwsze dziękuję za opinię :) Trudno znaleźć te nakładki na allegro, bo czarne nie wyglądają ciekawie i mało kto je wystawia. Ja się uparłem, dzwoniłem po sprzedawcach i więcej kasy straciłem na telefony niż na chlapacze. Ostatecznie kupiłem za niewielką kasę, tylko jedna strona była pęknięta. Od Scenica na pewno nie będą pasować, przymierzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Trudno znaleźć te nakładki na allegro, bo czarne nie wyglądają ciekawie i mało kto je wystawia. kolor dla mnie nie ma znaczenia, pomaluje się a pożniej jeszcze bezbarwnym psiknie i będzie pięknie. One wystepowały w kolorach??? Jak możesz zdradz cenę za jaką babyłeś ten nakładki. Nie czerwień sie tak bo bedziesz wygladał jak A. Leper po solarium :) :) :) Masz naprawde piękne doinwestowane autko jedyne w swoim rodzaju, szkoda że nie bawiłes się wersją kombi bo bym odkupił od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 One wystepowały w kolorach? Nie, były tylko czarne, nielakierowane - dlatego mogą wydawać się brzydkie :) Ja zapłaciłem ok 30-40zł/komplet, z tym że jedna część była pęknięta. Koszt rozmów telefonicznych przemilczę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 30-40zł/komplet, z tym że jedna część była pęknięta. Koszt rozmów telefonicznych przemilczę Patrząc na Twoją coupete zmobilizowałem się i zamówiłem sobie z wysyłką za 60zł bez dodatkowych kosztów rozmów :-P: :) jeszcze tylko dorawc jakiegoś taniego dobrego lakiernika i będę szczesliwy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Lakiernik to pikuś, dorwać oryginalne spinki to jest wyzwanie :) Nakładki przykręca się od strony koła na dwa torxy (te od nadkola), od spodu na dwie wsuwane spinki (i o nie właśnie chodzi) oraz na grubą taśmę dwustronną. Ja spinek szukałem długo, nie znalazłem (nawet aso i intercars wysiadły), przewierciłem otwór przez nakładkę i rant progu, zabezpieczyłem dokładnie farbą i trzyma się jak ta lala :) P.S. sebcio76, przejrzyj ten temat od początku, były fotki wcześniej jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Widziałem zdjęcie tej spinki , ale na 1strone jest 1 spinka :) lakiernik to nie taki pikuś, cenią się bardzo. Może uda sie zagadać ze znajomym lakiernikiem w ASO Renault, zresztą muszę dać wiosną Megi do lakiernika na większe wyprawki :-( . Co do zamontowania to myślałem podobnie jak kolega meganecoupe02 przwiercić rant chlapacza i rynenkę i zamocowac na wkręt, a całość uszczelnić siliconem bezbarwnym. Dobrze kombinuje :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Nie uszczelniaj nic silikonem. Wystarczy, że zamocujesz jak w oryginale, wtedy wilgoć będzie spokojnie uciekać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianek Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 witam, te chlapacze wyglądają super , mam pytanko czy nie Wiecie kto by miał takie na sprzedaż? bd wdzięczny jak ktoś podeśle linka albo ktoś sprzada swoje w co wątpie ;) jak cos to Piszcie , pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jeżeli coś ratuje prawa strona to mam taki na sprzedaż. Na razie tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Ja się trochę tego naszukałem na szrotach w okolicy i nie było, szukałem też na allegro i znalazłem wśród aut sprzedawanych jako rozbite no i się udało po jakimś czasie. Tylko pamiętaj że meganka i senic maja różne nakładki. Znalazłem do scenica jak by ktoś szukał http://allegro.pl/nakladka-oslona-progu-renault-scenic-lift-99-03-i2796526708.html oraz do meganki http://allegro.pl/naroznik-progu-prawy-megane-i-lift-1-6-16v-i2789696910.html Edytowane 18 Listopada 2012 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ja ostatnio miałem okazje widzieć jak wyglądał lakier na aucie, które od nowości miało chlapacze (oryginalne) lakier zjechany do golutkiej blachy. Ja tego nigdy nie miałem i nie chcę i podtrzymuje swoją opinie że to się nadaje ale jak ktoś jeździ na szutrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 podtrzymuje swoją opinie że to się nadaje ale jak ktoś jeździ na szutrze No właśnie na szutrze to ja bym założył normalne chlapacze ( http://allegro.pl/chlapacze-tylne-lmox-2szt-renault-megane-sedan-i2762554140.html) a nie nakładki i do tego jeszcze lakierowane Te o których mowa spełniają swoją funkcję, bród z kół osadza się na nakładkach a nie na całym aucie, większość kamyków uderza też w nie a nie nie w blachę powodując odpryski lakieru. W porównaniu do zwykłych chlapaczy są też estetyczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Z takimi nakładkami nie miałem doczynienia więc nie będe się wypowiadał, ale jeżeli ktoś będzie chciał założyć chlapacze to nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 a do tyłu jak się nazywają, zna ktoś pełna nazwe moze aukcje ? ;) dzięki za linki sebcio, jak byś mógł albo miał namiary na kogos kto by miał przód i tył na sprzedaż kompletne to Pisz biore od reki, pilnie mi trzeba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 jak byś mógł albo miał namiary na kogoś kto by miał przód i tył na sprzedaż kompletne to Pisz Do tyłu są chyba tylko zwykłe, może do cupety są inne tu masz nr katalogowe oryginałów(drogich), nie wiem jakie masz nadwozie. MÉGANE I HATCHBACK Ref.: 77 01 410 848 A tu aukcja allegro http://allegro.pl/nowe-chlapacze-tyl-renault-megane-hb-7701410848-i2779809293.html MÉGANE I Sedan Ref.: 77 01 410 849 MÉGANE I Kombi Ref.: 77 01 410 885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi