pops Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 witam, proszę o pomoc, sugestie co zrobić, od czego zacząć, zamarzł mi płyn do spryskwaczy (proszę o wyrozumiałość), już jest ok, tzn. nie jest zamarznięty, ale nie działa spryskiwacz tzn. nie słychać silniczka, wiem, radio działa - bezpiecznik to ten sam od spryskiwaczy? czy to: pompka do wymiany? jak się do niej dostać ? co sugerujecie sprawdzić ? pozdrawiam. [ Dodano: 2009-12-26, 13:08 ] dodam, że wymieniłem bezpiecznik, nadal jest tak samo, tzn. radio ok, spryskiwacz wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 kilka informacji na temat demontażu znajdziesz znajdziesz tutaj ... jeżeli nie będzie wyraźnie słychać jak jęczy to chyba już tylko wymiana. . . http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=18464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adolf Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 ja bym jeszcze nalal goracej wody moze gdzies jakis zator jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Koledzy, odgrzeję temat, bo zaskoczyły mnie mrozy. Tak, wiem. Płyn już powinienem mieć zimowy od dwóch tygodni, ale to nie moja wina, że tak duży zbiornik, a ja nie zużywam dużo płynu i zostało mi połowa zbiornika letniego. Jak koledzy wiecie, od dwóch dni mamy mrozy siarczyste i ścięła się zawartość zbiorniczka. Wczoraj, przy -5 jeszcze pompka była słyszalna, dziś przy -10 pompka cisza. Mam do Was szanowne grono forumowiczów pytanie. Czy komuś z Was zdarzyło się tak, że płyn zamarzł, aż do unieruchomienia pompki spryskiwacza (próba uruchomienia "siku" daje ciszę), a po odwilży okazało się, że pompka jednak działa? Czy taka sytuacja zawsze kończy się wymianą pompki? A jeśli przepalił się bezpiecznik, to który? O ile wiem, a mogę się mylić, to w MII PhI spryskiwacze mają bezpiecznik wspólny z radiem - radio działa, co chyba jest złą przepowiednią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja tak miałem w zeszłym roku :) Po puszczeniu mrozów spryskiwacz zaczął działać. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azriel Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Czy jest jakiś prosty sposób na odmrożenie spryskiwaczy? Ja wlałem do zbiorniczka płyn zimowy, prawdopodobnie został jeszcze letni w przewodach i zamarzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Azriel, najprościej wstawić auto do ciepłego garażu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azriel Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 pawelp2008 trzeba być jeszcze szczęśliwym posiadaczem tegoż garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Azriel, użyj jakiegoś krytego/podziemnego parkingu przy galerii handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 No i problem się rozwiązał. Odpuścił mróz. Pompka działa. Płyn ruszony i wymieniony. Co prawda wcześniej jej pomogłem... Suszarka wciśnięta w nadkole i dawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Tonic tylko się cieszyć. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi