sKarlosMegane Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 tak, w clipie jest zakładka tuning i można wpisać liczby ile koni i NM : D Nie ma takiej możliwości zeby clipem coś robić. Tunerzy robiący program najpierw zgrywaja starą mape, a potem modyfikują ją pod nowe parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 panowie - zapominacie o ważnej rzeczy. oprócz tych zmian, co powyżej silniki od 101KM wzwyż mają wzmocniony wał korbowy, więc IMHO pałowanie słabszych 1,5 to spore ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiLLy06 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 a ktoś w ogóle dodał kilka koni swojej renacie na tym forum ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Widzę że temat jakoś ucichł lecz skoro pytacie o coś mocniejszego ;) to brzydko mówiąc zajeb.... mój silnik 1.5 DCI 101KM żeby zobaczyć ile wytrzyma. No i tak wtryski od 2.0DCi turbo 1.7 bara dolot i przelot 164KM wytrzymał równe 9 dni ;) potencjał był... ;) no i oczywiście mapa ;) Edytowane 2 Czerwca 2012 przez picuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) ;) co teraz planujesz? 1.9/2.0 dCi ;) ? Edytowane 2 Czerwca 2012 przez Rxe.Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 brzydko mówiąc zajeb.... mój silnik 1.5 DCI 101KM żeby zobaczyć ile wytrzyma. i co się uszkodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Teraz mam drugi silnik 1.5 DCi za chwilkę zajdę odebrać auto od speca, który miał zrobić jedynie 130KM, jedynie w porównaniu do 164KM. Opinie wystawię w niedziele jak pojadę w trasę łódź a później warszawa. Myślę że te 130KM silnik powinien wytrzymać zdecydowanie dłużej niż 9 dni. A co do uszkodzeń wtedy, to pękł blok i głowica w aucie, olej poszedł o chłodniczego a chłodniczy sobie uciekł. Głowica pękła w 4 miejscach a blok w jednym lecz solidnie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiLLy06 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 164km z 1.5dci to ładnie.... a można wiedzieć czy drogi był drugi silnik 1.5dci ? jeden mechanik mi kiedyś powiedział, że renówek się raczej nie chipuje... najwytrzymalsze silniki na chip podobno są 1.9tdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 za silnik dałem 3.600 z przedkładką bez osprzętu. Osprzęt swój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroznixo Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 dzisiaj wróciłem z chipa jak się okazuje fabrycznie zamiast 85 miałem 93 konie po chipie dyno pokazało 102 miałem pytanie czy kręcimy dalej ale stwierdziłem że szkoda silnika i tak zyskałem 30 niutonometrów co bardzo mnie cieszy bo teraz inaczej idzie w przedziale 2.5 3 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 ale prędkość max spadła BTW - wiela dukatów za takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 212NM dopiero przy 3tyś? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi