44lucas Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Koledzy, pomóżcie / poradźcie co zrobić..... zamek tylnej klapy (hatchback 5d) chyba zamarzł, dzisiaj rano przed ruszeniem otwierałem bagażnik, otwarł się normalnie ale potem już go nie mogłem zamknąć więc jechałem do pracy z klepiącą klapą. Grzałem wnętrze na max, zdjąłem pokrywę bagażnika żeby ciepło dotarło do tyłu, wpryskałem WD-40 gdzie mogłem ale nic to nie dało. Czy to możliwe że zamek po prostu padł a nie zamarzł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Moim zdaniem to żeby paść całkowicie musiałby się złamać jakiś element. Tam są dość solidne elementy i wątpię, żeby coś od tak sobie pękło. Ja wymontowałbym zamek, zabrał do domu osuszył, oczyścił i przetestował na sucho. Ewentualnie przy czyszczeniu zauważysz co jest nie tak. Sam demontaż i montaż nie powinien być trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 miałem ten sam problem ostatnio, po wyczyszczeniu styków i powpinaniu wszystkiego na nowo, zamarzł za dwa dni wiec jeśli jest bardzo duży mróz to przycisk nie zawsze działa. myślę że wymontowanie go i ogrzanie w domku przyniesie efekt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
44lucas Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 przyszła odwilż, zaświeciło słoneczko i... zadziałał. Widocznie dostała się tam wilgoć, choć jest z tego co widziałem dosyć dobrze uszczelniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus_24 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 polecałbym przy słonecznej pogodzie wstrzyknąć do środka silikon w sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi