kamilaflorczak Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 witam mam duzy problem z megana 1.5dci rok 2004 kupilem te auto rok temu byl przod uszkodzony poskladalem i okazalo sie ze silnik czasami nie ruwno chodzi na wolny obrotach na cieplym a takze na zimnym czasami bylo ok ale przejechalem nim 50tys bo zaden elektryk nie dal jej rady w koncu zapalil sie stop i auto juz nie odpalilo zawiozlem je do elektronika i wymienil mi sterownik potem odpalilo byly sprawdzone wtryski i po przejechnu 400km znow zgaslo jest ten sam problem co w tedy na wyswietlaczu wyswietla wtrysk uszkodzony a byly testowane i sa ok CO ROBIC PROSZE O JAKAS POMOC czy w tym aucie jest jakis czujnik do sterowania wtryskami??????????? czy zajmuje sie tym tylko kaputer?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Droga Kamilo. Nie mogę się pohamować od tego pytania, choć to OT. Czy Twoje wypracowania na j. polskim też zawierały tylko jedno zdanie? Czy auta było podpinane do Clipa? Jakie błędy były wyświetlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilaflorczak Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 auto podlaczane bylo u 5 elektrykow i nikt nie wiedzial o co chodzi nie ktorzy mowili ze to wtryski ale byly zbadane i sa ok w tej chwili auto stoji u elektronika i wyswietla stop a do tego blad wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Czy Twoje wypracowania na j. polskim Widno nie chodziła na te zajęcia bo nawet nazwy swojej miejscowości nie potrafi poprawnie napisać i nie wiej jak się pisze z polskimi znakami, że o czytaniu REGULAMINU forum nie wspomnę Z czytaniem to też chyba na bakier, bo nie widzę odpowiedzi na Twoje pierwsze pytanie podlaczane bylo u 5 elektrykow Bo oni nie mają fachowego sprzętu i ich komputerki nie wskazują wszystkiego. wyswietla stop a do tego blad wtrysku Jak to się wyświetla to trzeba użyć opcji :( o której to mówi wspomniany regulamin forum. Nie ma sensu pisać kolejnego posta - użyj opcji :) i poczytaj co już napisano o takich problemach. Regulamin też zacznij zgłębiać bo na tym forum nie wystarczy kliknąć "akceptuję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilaflorczak Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 super!!!!Ja prosze o informacje na temat elektroniki samochodowej :roll: a mam lekcje j.polskiego :shock: [ Dodano: 2010-01-30, 22:29 ] Ja proszę o informacje czy jest przekaznik do wtryskiwaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Super!!! Ja pytałem o podłączenie do Clipa, który jako jedyny ma szanse wyświetlić poprawnie błędy, a nie o podłączanie do jakichś komputerków u elektryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilaflorczak Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Korzystałam już z opcji szukaj?????Mimo moich wysiłków nic nie znalazłam :-( A moja megi stoi i nie chce odpalić:-( [ Dodano: 2010-01-30, 22:43 ] Auto stało u dobrego elektronika.Wykasował mnie grubo :-( potem auto staneło i jest reklamacja w tej chwili on mówił ze je odpali ale problem może wrócić była cała oglądana instalacja i sterownik wymieniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Wykasował mnie grubo :-( Po tych 5-ciu "super fachowcach" może czas się przełamać i zajrzeć wreszcie do ASO? Ten "dobry elektronik" niech zwraca kasę bo nic nie zrobił, cytuje: "problem może wrócić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthasPL Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Popieram Kataryniarza, u mnie gdy zapalał się SERVICE lub inne cudo umawiałem się na wizytę w ASO. NIektórzy "magicy" są naprawdę dobrzy, ale CLIP prawdę Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilaflorczak Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Może dziwnie to zabrzmi ale co to jest ten CLIP :shock: Gdzie tego szukać?Mieszkam w Gorzowie Wlkp i co to jest te ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autoryzowany Serwis Obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilaflorczak Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Chodzi o serwis było u nich auto jeszcze jak chodziło to powiedzieli ze są poduszki od silnika uszkodzone a teraz to nie wiem co mi powiedzą jak nie odpala a koszt napewno będzie ze2tys ?????????????????????????? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 ale co to jest ten CLIP taki komputerek do Twojego auta a ASO to serwis samochodów marki renault :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthasPL Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jeżeli masz możliwość podjechać do ASO (znajomy może megi zaholować) to jedź. Oni i tak nie zrobią nic poza tym o co poprosisz. nawet jak znajdą całą listę rzeczy do wymiany itp. do póki nie wyrazisz zgody to nie zrobią. umów się na samą diagnostykę. w wawie w Aso komputerek- CLIP - kosztuje chyba 80, czy 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilaflorczak Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Teraz auto jest w reklamacji u elektronika mówił ze zapali jak potem będą znów problemy to zaprowadze do ASO [ Dodano: 2010-01-31, 11:57 ] Czy ktoś wie czy w tym aucie przekaznik wtrysków ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi