Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Autobus - kamper

P_r_z_e_m_o

Rekomendowane odpowiedzi

P_r_z_e_m_o, aleś temat zapodał. Zafascynowany jestem. Też już kilka godzin tam siedzę, a jestem dopiero na 60 stronie i to czytając selektywnie, tylko posty autora tematu. Nic tylko podziwiać :( i to niekoniecznie za pomysł i wykonanie ale za zapał i samozaparcie w spełnieniu swoich marzeń. No i jeszcze ciekawi mnie, ile godzin ma Jego doba. <ok> :-/

P_r_z_e_m_o, jak zawalę sesję to tylko przez Ciebie <ok>

Trochę się zaczytałem, ale czas wracać do rzeczywistości. Fajnie, że są w Polsce ludzie zakręceni* do tego stopnia :(

* -zakręceni w pozytywnym znaczeniu tego słowa :)

Ta ja tą stronę "trafiłem" gdzieś w południe, potem wiadomo prace domowe obiad itp, Nat naprawdę siadłem ok 16. po kilku minutach trafiłem na ten temat o kmperze-autobusie. Wsiąkłem po przeczytaniu pierwszego postu w temacie. Skończyłem ok 23, :->

I to tylko pobieżnie czytając niektóre posty. ;-)

Mówcie co chcecie ale takich pasjonatów jest niewielu. Podziw budzi konsekwencja i wytrwałość w tym co robi, nie wspominając o wykonaniu. Praktycznie każdy dzień pracy jest opisany. Będę sobie monitorował ten temat.

Chciałbym też zobaczyć efekt końcowy. Proponuję zaprosić kolegę Świstaka do Borek na zlot PIKUR'a

Co Wy na to?

Szacun dla gościa, chyba pierwszy w Polsce, ale ok. 1990r. w miesięczniku "AutoSukces" był opis kampera zrobionego na bazie Mercedesa O302 lub O303 przez jakiegoś Szwajcara chyba. Tylko miejsc sypialnych miał nawet na 11 osób (w tym 6 komfortowo <ok> ). Muszę spokojnie poczytać o tym Renault :(

Ja przeczytałem pierwsze kilkanaście stron, niestety czas naglił więc z ciekawości obejrzałem tylko zdjęcia z kolejnych stron. Nieźle jest to opisane, aż chce się czytać, a przy okazji można poznać na jakie problemy można trafić podczas takiej przeróbki. Wydawało się, że to nie problem bo duży pojazd itp, a jednak wcale nie jest kolorowo <ok>

Z tematu utkwił mi w pamięci pewien wątek, o którym zaledwie napomknięto. Chodzi o to, że na tamtym forum prawie nie ma kłótni i warczenia na siebie.

Mają tematy tabu, o których się nie mówi i nie pisze na forum. Doczytacie to wyłapiecie o co chodzi <ok>

Drugi powód, moim zdaniem, to jest to, że nikt nie komentuje jakim kamperem kto jeździ. Chodzi o marki, pojemności, rodzaje paliwa itd. czyli tematy, w których zawsze moja racja jest "mojsza niz Twojsza". Dla Nich ważne by mieć swój "domek" ze sobą i nieważne na jakim podwoziu i co go napędza.

Trzecim zauważonym przeze mnie powodem jest chyba zbliżony wiek userów i ich ustabilizowane życie rodzinne. (brak "młodych gniewnych" pełnych wigoru i szpanerstwa)

Warto tez zauważyć, że to nie jest tani "sport" i dlatego też młodych użytkowników jest niewielu. Poza tym młodzi gniewni ( <ok> ) przeważnie wolą się wyszaleć niż siedzieć gdzieś w cieniu kampera i popijać piwko przy grillu 8-)

Powiem to jest bardzo specyficzne "towarzystwo" ale na drodze jak zamachasz domkowi na kółkach to masz pewne, że stanie. Inne auta otrąbią, kierowcy będą wygrażać, a kamper stanie.

Kilka lat temu zwiedzając Wenecję startowałem z Punta Sabbioni, jest tam przystań vaporetto i dość duży parking. Z Wenecji wróciliśmy ostatnim promem coś koło 22, postanowiliśmy jeszcze coś zjeść zanim pojedziemy dalej. Zajęło nam to może z godzinę. Jak dotarliśmy na parking był całkowicie opanowany przez kampery. Nie wiem czy, znali się ale wszyscy razem imprezowali <ok> . Rejestracje były praktycznie z całej Europy.

Wiesz gojgien, coś w tym jest ;-)

Poza tym młodzi gniewni ( :) ) przeważnie wolą się wyszaleć niż siedzieć gdzieś w cieniu kampera i popijać piwko przy grillu 8-)

Przeważnie <ok> kurde, znowu jestem w mniejszości :(

Dla autora przeróbki wielkie brawa i ogromny szacunek za ilość pracy i serca włożoną w to cudo... Oby jak najwięcej ludzi z taką pasją w naszym kraju, oby jak najwięcej pojazdów stworzonych z takim oddaniem na naszych drogach... przynajmniej nie będzie nudno, a wesoło i sympatycznie :)

Temat czytałem z ogromną przyjemnością... zawsze podziwiam takich ludzi, a o takich projektach czytam z ogromną przyjemnością :) :)

uderzyło mnie podobieństwo tego "Świstaka" do Ciebie

Wiesz...

jak ktoś ma wąsa, okulary i dobrze rozwinięty mięsień piwny to zaraz jest do mnie podobny. <ok>

[ Dodano: 2010-02-08, 07:19 ]

znowu jestem w mniejszości

Nie przejmuj się meganecoupe02, jest tylko ciut od Ciebie starszy :-P