arturka24 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam kolegów. Mam wersje megane bez czujnika temperatury zewnetrznej. Z przyczyn ode mnie niezależnych musiałem zakupić lusterko. Nowe lusterko jest wyposażone w czujnik temperatury, dodatkowo wyświetlacz w samochodzie też obsługuje czujnik temperatury. Pytanie, czy mozna sprawnie i szybko podłączyc czujnik temp. zewn? Montując nowe lusterko, niestety nie zauważyłem żadnej wtyczki do czujnika. Czy megane ma pociagnietą instalacje do czujnika? Czy jest to dłuzsza zabawa? Dziękuje z góry za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Nie ma osobnej wtyczki, wykorzystana jest wtyczka do lusterka(sterowanie + podgrzewanie) i wtyczka w drzwiach (pin 30 i 31) dalej leci na piny 3 i 13 UHC. Jak masz kable to nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturka24 Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witaj Chodzi o to że u mnie nie ma żadnego kabla wychodzącego w okolicach lusterka. lusterka tez mam manualne. Jeszcze nie rozbierałem drzwi, wolałem się zapytać niż robić daremną pracę. Pytanie czy po rozebraniu drzwi będzie gdzie się wpiąć z wtyczką do czujnika temperatury? masz może jakiegoś manuala? Będę wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Czyli nie masz ani podgrzewania ani regulacji elektrycznej. No to może być problem. W drzwiach na pewno masz wtyczkę. Musisz się do niej dobrać. Może w niej będą kabelki do UCH, ale to nie jest pewne. Mogę Cię jedynie poratować schematem elenktycznym, musisz mi tylko podać rok modelowy Megi. Schemat umieszczę na jakimś serwerze bo nie chce mi się wysyłać 30 MB na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 P_r_z_e_m_o jesli mozesz to wrzuc ten schemat jak najszybciej bo tez chcialbym podlaczyc ten czujnik tylko ze u mnie sprawa wyglada troszke inaczej. Mam czujnik , mam kable tylko nie wiem jak i gdzie je wpiac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Napisz rok produkcji samochodu, bo nie wiem jaki schemat Ci wysłać schemat Nie wiem czy ten jest odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 moj to 2003 tylko ze ja mam navi carminat cabasse 2 i mam problem z tym podlaczeniem wlasnie,.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturka24 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Moja megi to 2003 1,4 16V pack authentique Będę wdzięczny za pomoc. Może jeszcze masz schemat jak dobrać się do drzwi, tj rozebrac je bez zniszczenia. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 arturka24, pawlos18, Wygląda na to że schemat będzie odpowiedni. Co do rozbierania drzwi poszukaj na forum. PS Jeszcze dwa Schemaciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Dzieki za wszystkie schematy ale tak na moje oko to one mi duzo nie mowia a zwlaszcza ze nie moge znalezc samego czujnika temp. Jutro jak mi sie uda to porobie zdjecia wszystkich kostek itp i wtedy będe oczekiwal pomocy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Z prawej strony masz menu. szukasz interesujący Cię element i klikasz. Na środku masz 3 ikonki, schemat, schemat kostki, rysunek poprowadzenia wiązki kabli (np. w drzwiach) Każdy nr na schemacie, odpowiada pozycji w menu po prawej. Menu można posortować po nr i po nazwie elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 tylko w tym problem ze nie moge znalezc samego czujnika.... :-/ jakbys mogl to napisz mi nazwe tego czujnika w tym menu A tak wogole to są jakiesz bezpieczniki np od blokady kierownicy abs'u itp ? jesli tak to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 No kolego pawlos18, pojechałeś po bandzie, w szkole angielskiego nie uczyli 245 EXTERNAL TEMPERATURE SENSOR Zajęło mi to ze 5 min razem z przeczytaniem Twojego maila i odpisaniem na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 NO tak tylko ze nie ma i zdjecia a te schematy jakos mało zrozumiale....... A tak wogole to są jakiesz bezpieczniki np od blokady kierownicy abs'u itp ? jesli tak to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 udało Ci się podłączyć ten czujnik ? Jeśli nie to mogę pomóc, mam chyba nawet jakieś fotki jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi