meganecoupe02 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Może trochę głośniej? Sam nie wiem, dla mnie i tak jest cicho. Jak szukałem mocy w silniku to nie zwracałem uwagi na to czy będzie głośniej czy nie, ważne dla mnie było żeby silnik "odżył". Pasażerowie nie narzekają na hałas, więc jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Wymieniłem rozrząd, różnica jest znaczna w jeździe. Dźwiek silnika i jego praca są dużo lepsze, przyśpieszenie też. meganecoupe02, jak udało wyciągnąć ci się kata? u mnie był problem, trzeba by zawieszenie rozkręcać bo blokuje. Włożyłem zaróweczkę w kata od strony silnika i jakieś światełko było widać. Na razie nie ruszam go. Poczekam i zobaczę jeszcze. Zresztą przy odpiętym kacie silnik pracował tak samo jak na podłączonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Dźwiek silnika i jego praca są dużo lepsze, przyśpieszenie też.na jakiej podstawie piszesz,że po wymianie rozrządu auto lepiej przyspiesza?Przecież to bzdura :-P bez urazy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loozack Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 waldek708, niekoniecznie bzdura. Jeśli pasek rozrządu był przestawiony a teraz jest prawidłowo założony, to może być taka właśnie poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 meganecoupe02, jak udało wyciągnąć ci się kata? Też miałem z tym problem :) Nic nie rozkręcałem, poza wydechem, ale siedziałem pod autem trochę czasu, obracałem, kombinowałem, bluźniłem i w końcu się udało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 loozack, jeżeli pasek byłby przestawiony to auto by nie jeżdziło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loozack Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Nie wiem jak w renault bo przedwczoraj kupiłem swoje pierwsze renault, ale jak w oplach (którymi jeździłem przez ostatnie 4 lata) przeskoczy pasek np. o jeden ząbek to auto jednak jeździ, ale chodzi inaczej, inaczej się zbiera i inne ilości paliwa pochłania. Stąd moje podejrzenia. Nie sądziłem że renault są tak bardzo wrażliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 loozack, wierz mi,że jak w 1.9dCi pasek jest przesunięty o ząbek to naprawde auto fatalnie jeżdzi...nie odpala dobrze,ma niska kulture pracy itd...Aż wierzyc sie nie chce,że ktoś móglby tego nie zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loozack Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 No to teraz wszystko jasne... jakoś umknęło mi że to diesel. Benzynowe nieco mniej wrażliwe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 waldek708, chyba potrafisz stwierdzić kiedy twoje auto jedzie jak rakieta a kiedy jak załadowana taczka, do tego nie potrzeba hamowni i stopera. to się po prostu czuje! pasek został wymieniony bo stary się za bardzo rozciągał. gdy luzuje się pasek zmiany sa tak powolne ze w długim okresie czasu niezauważalne. podobna sytuacja będzie z przepływomierzem oraz katalizatorem. komputer nic nie pokaże do momentu gdy dany komponent nie padnie na śmierć. loozack, skoro diesle są bardziej wrażliwe to zbyt luźny pasek da taki sam jak przesuniecie rozrządu o ząbek w benzynie? prawdopodobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 waldek708, chyba potrafisz stwierdzić kiedy twoje auto jedzie jak rakieta a kiedy jak załadowana taczka, do tego nie potrzeba hamowni i stopera. to się po prostu czujejasne,że czuję.Na pewno mnie takim pisaniem nie przekonasz.Zbyt długo pracuję w moto branży i jeszcze się nie spotkałem,żeby pasek się wydłużył i przez to silnik stał się słabszy.Inna bajka jak pasek przeskoczy-z tym się zgodzę.Reasumując-jeżeli interwał wymiany Twojego paska wynosi 120 tkm a wymieniasz go dla bezpieczeństwa powiedzmy po 90tkm to nie masz prawa czuć różnicy w przyspieszeniu...nawet jak się pasek "rozciągnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 waldek708, skoro pracujesz w moto branży to pewnie wiesz że naciągnięty pasek raczej nie przeskoczy sam. gdy staje się luźny ma większe szanse. oczywista oczywistość. zresztą z tego co wiem zaleca się kontrolę naciągu paska po wymianie. właściwości kompozytów+gumy można przewidzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz-ch1987 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Panowie czy turbinke powinno byc sluchac w mojej reni 1.9DTI??? Bo przy 2.500obrotow auto idzie ale do 2500 nie ma reakcji czy wciskam pedal do dna czy do polowy>Prosze o porady i opinie;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 mateusz-ch1987, po pierwsze zacznij używać polskich znaków. Po drugie, odłącz przepływomierz i obserwuj reakcję auta przy jeździe próbnej. To najprostsze co możesz zrobić na początek. Turbina może lekko świszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz-ch1987 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Po odłączeniu przepływomierza nie ma różnicy. A turbinki nie słychać u mnie wcale. Autko czuć jak rwie przy 2500 obrotów. na 4 i 5 biegu już tak nie idzie jak na 1 2 3 . Od 110 w gore już idzie ciężko najgorzej przy wyprzedzaniu gdzie pedał gazu do końca a moja renia nie idzie. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi