Pawel RMC Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam. Mam w mojej Megi problem z jakimś dziwnym stukiem w przedniej części. Przy niewielkiej prędkości przy małych dziurach lub uskokach. Dźwięk metaliczny. Sprawdziłem wszystko co mogłoby się poluzować, wywaliłem wszystkie luźne przedmioty i nic nie pomaga. Byłem w serwisie... coś słychać ale że to nie z zawieszenia bo jak powiedzieli: "amortyzatory są ok". W Lagunie 3 miałem puki (podobne) okazało się że to wina amorów i wymienili... tutaj nie mają recepty. Może ktoś z Was już się spotkał z czymś podobnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzio2 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam W moim Megane 2 miałem stuk z przodu w lewym kole. Okazało sie że to łącznik stabilizatora i gumy . Było słychac najczęściej przy zjeździe z policjanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel RMC Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Właśnie przy zjazdach z policjantów też występuje, choć nie zawsze... a przy jakim przebiegu tak mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecaj55 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 mam ten sam problem i nie wiem co to może być .Jak odpalę auto np.rano i ruszam to w prawym kole mam lekkie stuki i to jest obojętne czy mam koła prosto czy skręcone . stuknie 5 do 8 razy i przestaje,i więcej już nie stuka.Stawiam auto na parkingu,przychodzę,odpalam ,ruszam i znowu to samo.Co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel RMC Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 U mnie się powtarza trochę dłużej ale fakt że na zimno jest to bardziej dokuczliwe... Byłem w serwisie ostatnio powiedzieli że zawiasy ok i może być źle zamocowany alarm(fabryczny). We wtorek jadę do innego może tam coś znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Okazało sie że to łącznik stabilizatora i gumy . Było słychac najczęściej przy zjeździe z policjanta. Witam podobne efekty dzwiękowe mam w mojej megi 1ph, przy nierównościach poprzecznych pokonywanych jednocześnie 2ma kołami. Pytanie czy w megance 1 ph 2 też mogły ulec uszkodzeniu elementy "łącznik stabilizatora i gumy" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 sebcio76, w Meganie I wymieniasz tylko gumy. Koszt ok 8zł za sztukę, a sztuk jest 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 sebcio76, w Meganie I wymieniasz tylko gumy. meganecoupe02 taki koszt to pikuś( Pan Pikuś), a wymiana jest skąplikowana, kosztowna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 wymiana jest skąplikowana, kosztowna??? Nie, jakieś 30min. Wymienisz sam bez problemu. Przydał by się tylko kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel RMC Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 U mnie jest pewne że to nie gumy lub łączniki... Może jakaś osłona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablinho Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Miałem to samo. Metaliczne stuki, szczególnie dokuczliwe przy zmnym silniku. Okazało się, że to nie miało nic wspólnego z zawieszeniem, tylko wadą układu wydechowego. Wymieniono mi sondę lambda i po kłopoie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel RMC Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 ooo bardzo cenna informacja, dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi