SoundWave Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Ta wersja także mi się podoba. Osobiście w samochodzie muszę mieć: silnik , elektryczne przednie szyby, podgrzewanie tylnej szyby, gniazdo zapalniczki, termometr zewn., zegarek i komputer ze spalaniem, radio, nawet ABS nie jest dla mnie żadnym "muszę-mieć" - chodź teraz bez ABS autka się nie kupi. Wyposażenie seryjne Generation: Zewnętrzne klamki drzwi w kolorze czarnym Obudowy lusterek bocznych w kolorze czarnym Stalowe obręcze kół 15’’ ABS Czołowe poduszki powietrzne kierowcy i pasażera Boczne poduszki powietrzne na przednich miejscach Poduszki kurtynowe Regulator-ogranicznik prędkości 3-punktowe pasy bezpieczeństwa na przednich miejscach Zagłówki przednie z regulacją wysokości 3-punktowe pasy bezpieczeństwa na tylnych miejscach 3 zagłówki na tylnych miejscach z regulacją wysokości System mocowania fotelika dla dziecka Isofix na bocznych tylnych miejscach Elektronicznie kodowany system blokady zapłonu Elektryczne, zmienne wspomaganie układu kierowniczego Ręczny hamulec postojowy Komputer pokładowy Klimatyzacja manualna Analogowy obrotomierz i prędkościomierz System uruchamiania silnika za pomocą kluczyka Kierownica z regulacją wysokości Fotel kierowcy z regulacją wysokości Elektrycznie podnoszone szyby przednie Lusterka boczne sterowane i składane ręcznie, niepodgrzewane Centralny zamek drzwi Tylna kanapa składana w układzie 1/1 Koło zapasowe 15’’ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 hm to ja sobie złoże z dwóch jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Wyposażenie seryjne Generation: Zewnętrzne klamki drzwi w kolorze czarnym x Obudowy lusterek bocznych w kolorze czarnym x Stalowe obręcze kół 15’’ ABS Czołowe poduszki powietrzne kierowcy i pasażera Boczne poduszki powietrzne na przednich miejscach x Poduszki kurtynowe x Regulator-ogranicznik prędkości 3-punktowe pasy bezpieczeństwa na przednich miejscach Zagłówki przednie z regulacją wysokości 3-punktowe pasy bezpieczeństwa na tylnych miejscach 3 zagłówki na tylnych miejscach z regulacją wysokości System mocowania fotelika dla dziecka Isofix na bocznych tylnych miejscach Elektronicznie kodowany system blokady zapłonu x Elektryczne, zmienne wspomaganie układu kierowniczego Ręczny hamulec postojowy Komputer pokładowy Klimatyzacja manualna Analogowy obrotomierz i prędkościomierz System uruchamiania silnika za pomocą kluczyka Kierownica z regulacją wysokości Fotel kierowcy z regulacją wysokości Elektrycznie podnoszone szyby przednie Lusterka boczne sterowane i składane ręcznie, x niepodgrzewane Centralny zamek drzwi Tylna kanapa składana w układzie 1/1 Koło zapasowe 15’’ "x" odznaczyłem to, czego nie ma przeciętny Scenic z 2000r. Może nawet więcej bym znalazł w Scenicu na wyposażeniu niż w tym golasie Uważam, że jak robią auto dla przedstawicieli handlowych, to niech im zrobią udogodnienie w postaci Hands Free (wiecznie nie mają czasu na nic, więc niech się auto samo zamyka, a nie później nadrabiają na trasie stracony czas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Czy przeciętny Scenic wyjeżdżając w 2000r. z salonu kosztował 49.900 PLN ??? i był hatchbackiem Tylko się droczę. Jak dla mnie takie wyposażenie jest wystarczające. Może dlatego, że ja nie spędzam za wiele czasu w aucie. Poza tym niemalowane i malowane klamki, what's the difference? :lol: Ale i tak wolałbym za 50 tyś. Cee'da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 SoundWave, bardziej chciałem zauważyć fakt, że Scenic z 2000 roku ma już 10 lat. Czy nie powinno być jakiegoś postępu? Płacisz za auto sporo, a masz "wypas" sprzed 10 lat :-/ Nie wspomnę że jeździłem Jaguarem z 88 roku, który w ogóle bił na głowę wyposażenie tego golasa, ale już nie będę ciągnął tematu. Auto ma być tanie i w Polsce to się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Uważam, że takie zegary (szczególnie prędkościomierz) powinny być również opcją w pozostałych wersjach Megane III - są po prostu ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 sartek nobla Ci za to :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 a ja nie wiem czemu się czepiacie tych zegarów ja też przed kupnem byłem sceptycznie nastawiony, ale jak jeżdżę to się przyzwyczaiłem i jak jechałem autem z analogowymi zegarami to zauważyłem że szybciej informacja dociera do mnie na cyfrowym prędkościomierzu :-P dziwi mnie tylko jedno ten "golas" ma pełnowymiarowe koło zapasowe za które ja w "lepszej megance" czyt. droższej - musiałem zapłacić extra :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 dziwi mnie tylko jedno ten "golas" ma pełnowymiarowe koło zapasowe za które ja w "lepszej megance" czyt. droższej - musiałem zapłacić extra od 7 tygodnia 2010 pełnowymiarowe koło zapasowe jest wyposazeniem standardowym w kazdej wersji - nie ma juz zestawu naprawczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 a ja nie wiem czemu się czepiacie tych zegarów ja też przed kupnem byłem sceptycznie nastawiony, hehe kolego ze mną to samo, póki się nie przejechałem - rzeczywiście kwestia przyzwyczajenia, a moja ulubiona prędkość to III trzy pionowe kreseczki... jednak wolałbym chyba jednak wskazówke.. i tak jak ktoś już powyżej napisał - cztery kwadraciki temperatury silnika są dość mało miaro-dajne, jak i kwadraciki dotyczące... poziomu paliwa w zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Mnie chodzi tylko i wyłącznie o walory estetyczne: nic nie zastąpi widoku strzałeczki pnącej się ku górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 cztery kwadraciki temperatury silnika są dość mało miaro-dajne A po co znać ci dokładną temperaturę silnika? Silnik albo jest zimny, albo ciepły albo przegrzany. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Poza tym wciąż jest strzałeczka obrotomierza, która w wielu przypadkach mówi więcej niż sam prędkościomierz (a i pnie się do góry znacznie efektowniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Jednak to nie jest auto dla ph. Brak poleczki na wies maka i wiaderko burna. Kiedy ostanio odkurzałem auto na stacji benzynowej na stanowisku obok ustawił się właśnie przedstawiciel. Nie mogłem uwieżyć, że w aucie mogą się zmieścić takie ilości plastikowych butelek i kartoników różnej wielkości w tym spora po karmie z makdonalda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Chyba Renault postanowiło odebrać kilku klientów salonom Hyundaia (i30) i Kia (Cee'd) ta wersja wyposażenia Meganki. Szkoda tylko, że lakier metalik nie jest w cenie tego modelu. [ Dodano: 2010-03-31, 08:53 ] Możecie mi napisać czym się różnią silniki 100 KM i 110 KM? Czy jest to ten sam silnik tylko lekko zmodyfikowany czy jest to inny silnik? Cena modeli z tymi dwoma silnikami się różni (dla zwykłej Meganki) a Generation jest tylko z tym droższym silnikiem. Czy do wersji budżetowej dali by tylko o 10% mocniejszy silnik, a cena kole w oczy (jest większa o około 2200). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 SoundWave: na silniki Ci nie odpowiem bo się nie znam... co do odebrania klientów Hyundai`owi i Kii ....sądzę że mimo obniżki ceny budżetowej wersji Megane, wśród wielu osób i tak wygrają w/w marki. A dlaczego? bo i tak do lepszej wersji Megane mają dużo lepszy stosunek jakość/cena. Tutaj może i będzie trochę taniej, ale jak ktoś to dobrze przekalkuluje żeby mieć coś w aucie - czego renault megane generation nie ma, zapewne nadal i "i30" i Ceed wyjdą korzystniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi