Dorth Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Fender1977, Nie radzę tykać gumowej cześci przycisku po stronie pasażera bo jest on biały jak zdrapiesz gumę. Po stronie kierowcy sterowanie lusterek jest plastikowe. Nie używaj również żadnych cifów i innych wynalazków bo bardzo łatwo porysować ten plastik. :-/ A zawsze w razie czego kupić można używaną rączkę w dobry stanie. Tylko jak szukałem na allegro to nigdzie takiej nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ja tą gume zdrapałem i ten przedni panel pomalowałem w czarny mat takim spreyem z vinylem dostępnym na alledrogo a reszta została tylko przepolerowana i nawet niezle to wygląda.Napewno lepiej niż ta podrapana guma.Jak nie zapomne to zrobie fotke. [ Dodano: 2010-04-23, 09:29 ] Tak jak obiecałem,dodaje zdjęcie jak to u mnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 a ja zrobiłem to ze swoim szwagrem malarzem tak odkręciłem boczki w drzwiach wykręciłem raczki potem nitro na szmatę okręciłem szmata rączkę na chwile aż do zważenia gumy potem ta guma schodzi już fajnie następnie papierem zmatowić pomalować podkładem wyrównywującym potem papier na wodę lekko przytrzeć i farba no i wyszło mi tak no i może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus_24 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 damian1000000, ekstra efekt jakiej farby używałeś? zwykły motip czy coś bardzie specjalistycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 krakus_24, wiesz co ja to sie za bardzo na farbach nie znam ale pojechałem sobie dorobić farbę na zderzak i przy okazji dorobili mi na te uchwyty napewno jest to farba akrylowa a podkład to tez taki mi szwagier kazał kupić żeby był wyrownywujacy a z robota to długo nie schodzi a efekt naprawdę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawrick Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a co myślicie o oklejeniu na ciepło folią termokurczliwą np. wzór carbon własnie jestem po oklejeniu folia termokurczliwa w kolorze "aluminium" wyglada o duzo lepiej niz ta paskudna guma troche schodzi z oklejeniem tego bo kształty raczek sa troche zaokraglone ale jekos dałem rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 mawrick, a mógłbyś napisać jak to robiłeś i jak się taką folią okleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 pawelp2008, Też byłbym ciekaw. mawrick, i jakieś namiary na takową folię jakbyś podał. Czy jest do wyboru jakaś kolorystyka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawrick Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 folia kupiona na allegro http://allegro.pl/folia-aluminium-mat-term...1316651279.html okleja się na gorąco ja akurat robiłem to za pomocą opalarki i kawałek po kawałku co do kolorystyki to nie mam pojęcia ale powiem wam ze folie al"a carbon sobie odpuśćcie bo trzeba ją trochę rozciągnąć a przypadku carbonu wyglądało by to strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Dzięki mawrick, bedę musiał u siebie pomyśleć nad takim oklejeniem ale chyba zrobię na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawrick Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 nie ma za co szkoda ze tak daleko mieszkasz bo bym chętnie pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 radek-sląsk, Nie chodzi o to, że nie poszukałem bo to zrobiłem. Bez obrazy ale mi osobiście nic twój link nie daje Chciałem już sprawdzony środek foliowy i już wypróbowany. Pewnie sam wiesz że folia foli nie RÓWNA mawrick, Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 (edytowane) Reanimujmy temat bo zapewne doskwiera wielu użytkownikom Megane II. Czy są jakieś nowe sposoby ? Ja wymyśliłem obszycie rączek w całości skórą (mam beżowe wnętrze) i zamierzam temat ugryść w przyszłym tygodniu bo dla żony to temat priorytetowy w jej Megane :) Edytowane 28 Maja 2011 przez Artih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaz89 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Ja jestem ciekaw jak od montować te rączki ? Już wiem co i jak, teraz problem czym to ładnie zrobić pod kolor klamek... Oglądam aukcje na allegro i jakoś nie jestem przekonany co do tych "extra" folii. Na pierwszy rzut oka to niczym nie odbiega od folii kanapkowej.. Edytowane 3 Czerwca 2011 przez lukaz89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 lukaz89, skoro piszesz "już wiem co i jak", to może napisz - aby inni (w tym i ja) wiedzieli jak te rączki/uchwyty najprościej zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi