dawideqqq Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Mam problem ze sprawdzaniem oleju w silniku. poniewaz bagnet jest powyginany i plastikowy. 1. Po dłuższym postoju np 6 godziny gdy olej całkowicie zleci do miski olejowej, wyjmuje bagnet i jest poziom oleju w połowie, miedzy max i min. 2. gdy przeczyszcze szmatka włoże i wyjmę jest na max. 3. trzeciej próby już nie da rady przeprowadzić bo bagnet jest wtedy cały w oleju. Która próba jest najbardziej wiarygodna i dlaczego? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał.985 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Te bagnety to niewypał. Dlatego wogóle go nie wyciągam żeby go nie złamać, a poziom oleju sprawdzam tylko na wyświetlaczu komputera. Odpukać, nie bierze oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit27 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 jedyny wiarygodny pomiar jest po dłuższym postoju (jak zauważyłeś), potem zawsze jest cały umazany, niestety. Znam osoby, które nigdy nie sprawdzają bo mają napisane "oil OK" ale je nie wiem co tak naprawdę mierzy poziom oleju i czy mozna tak do końca temu zaufać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakus_24 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 jeśli masz uszkodzony bagnet to bym go wymienił, a jeśli chodzi o poziom oleju to komputer wskazuje co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawideqqq Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 dzieki za odpowiedzi ale ja komputerowi nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scooterek Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ten bagnet to jakaś masakra jest nie wiem kto to wymyślił ale powinni mu za kare kazać 100 razy dziennie go wyjmować i wkładać spowrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0920 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 dokładnie, zgadzam się z Wami że to jakaś masakra z tym bagnetem ja tez po kilku próbach dałem sobie spokój i postanowiłem ufać kompowi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmer Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 panowie, jest XXI wiek i od codziennego sprawdzania oleju jest wyświetlacz a bagnet tylko od wielkiego dzwonu dlatego nie jest zbyt funkcjonalny. Sam przyznam ze mam Megane od prawie roku i nigdy bagnetu nie wyciągałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakus_24 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Elmer, zgadzam sie ja też rzadko korzystam z bagnetu - od tego jest w końcu komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawideqqq Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Mój ojciec tylko że w passacie b5 mial olej ponizej minimum i zadna kontrolka mu sie nie swiecila:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakus_24 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Czasem i takie cuda się dzieją - nikt nie mówi, że elektronika jest niezawodna. :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1000000 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 dawideqqq, a miał taka opcje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmer Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 pewnie miał tylko czerwoną Low Oil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aston76 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 W maluchu miałem taki przypadek, że sprawdzam olej a tu na bagnecie sucho. Wlałem 2 litry i było pełno. A wcześniej przejechałem trasę 200km i cała komora zarzucona została olejem, bo poszła uszczelka pod miską olejową. I silnik się nie zatarł. A co do meganki to powiem że całkiem spoko się wyciąga bagnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts