kepa416 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam oto następujące objawy pacjentki : -ostre hamowanie hamulec schodzi do podłogi puszczam hamulec a on jest "sflaczały", -np trzymając hamulec na światłach czuje jak powoli opada, -pompując hamulec np 3x wciskam robi się twardy i potem powoli opada jeśli za 4x go trzymam(podczas pompowania włącza się jakaś pompa bo buczy pod maską po stronie pasażera. -podczas normalnej jazdy hamując muszę wcisnąć hamulec około 2cm i na wysokości gazu dopiero czuje jakiś opór bo tk wpada jak sprzęgło i nie hamuje dopiero po tych w.w 2cm czuć szarpnięcia -jeszcze tak dziwnie syczy jak się puszcze hamulec po głębszym wciśnięciu *płyn w normie nie ubywa, tarcze mają rancik ale grubość mieści się w przedziale, klocki wymienione 6kkm temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonescu Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Wymieniałeś płyn? Raz na kilka lat jest to bardzo wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit-men Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Podobne objawy są przy zapowietrzonym układzie hamulcowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Właśnie doszedłem do wniosku że mechanik mógł spartolić robotę przy wymianie klocków hamulcowych więc trzeba w pierwszej kolejności zacząć od zmiany płynu i odpowietrzenia układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 mechanik mógł spartolić robotę przy wymianie klocków hamulcowycha co mógł tam spartolić?Na pewno nie zapowietrzył układu hamulcowego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Podczas wpychania tłoczków ? Potem mógł nie odpowietrzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Podczas wpychania tłoczkównie rozumiem :-/ wpychasz(z tyłu wkręcasz) tłoczki,wymieniasz klocki,pompujesz pedałem hamulca i gotowe.Nie miał gdzie zapowietrzyć układ hamukcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanot Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam oto następujące objawy pacjentki : -ostre hamowanie hamulec schodzi do podłogi puszczam hamulec a on jest "sflaczały", -np trzymając hamulec na światłach czuje jak powoli opada, Pewnie rzeczy oczywiste typu płyn sprawdziłeś. Wygląda na pompę hamulcową lub "vacum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daroo Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 -To proste trzymasz naciśnięty pedał hamulca i powoli go wciskasz w podłogę czyli uszczelniacze na tłoczysku pompy hamulcowej przepuszczają płyn z powrotem do zbiorniczka hamulcowego, płynu ci w układzie ci nie ubywa bo nigdzie nie ma wycieku.Masz do wymiany pompę hamulca przerabiałem to samo u mnie, radzę to zrobić bo możesz kiedyś nie wyhamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Wymieniłem płyn w serwisie całkowicie bez przepompowywania hamuje inaczej ale ciągle coś jest nie tak bo wpada ale mechanik powiedział że w dci tak jest że ucieka gdzieś ciśnienie, poza tym ostatnio zdarzyło mi się mocniejsze i dłuższe hamowanie na autostradzie i po tym że hamowaniu miałem mega twardy hamulec i sprzęgło stawiało gigantyczny opór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts