radisz Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Tak jak jest napisane wyzej w temacie, mam problem z wodą która dostaje się do środka po prawym slupku (szyba przednia), w aucie jest odsuwany dach, szyba jest oryginalna z przodu i w dachu. Woda dostaje sie do srodka z czestotliwością, powiedzmy - jedna kropla na minute, przy niewielkich opadach deszczu. Nie chce narazie wziąc sie za rozbieranie czegokolwiek, czytalem troszke tematów ale nie znazlem niestety odpowiedzi, bylbym wdzieczny za pomoc. R.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aurel Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 U mnie jest podobny problem, ale naprawdę dość mocno cieknie i to po obu słupkach. Wyjątkiem jest to że mam nieoryginalną szybę więc może gdzieś uszczelniacz się nie dopasował. Fakt faktem przy odchyleniu podsufitki mam też mokro obok lampek, więc może być przeciek od anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 U mnie też ciekło po prawym przednim słupku. Pomogło wycięcie szyby przedniej i wklejenie jej na nowo. Szyba oryginalna. Dach standardowy, bez szyberdachów i panoramicznych dachów i innych cudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 tak samo było u mnie, szyba przednia była nie doklejona do rozwiązania problemu wystarczył silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ja z kolei mam po deszczu wode w tej plastikowej kieszeni prawych przednich drzwi i nie mam pojęcia z kąd ona się tam bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecaj55 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 ja mam ten sam problem co krzemyk101, tylko ja nie mam mokro w schowku lecz jak tam coś włożę to zbiera się tam rosa na przedmiocie i zaznaczam tapicerka jest sucha!!nie zbiera mi się tam woda tylko ta rosa? :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Problem drzwi jest doskonale opisany na forum. W skrócie: kanały odpływowe w drzwiach do udrożnienia, miejsce mocowania głośnika do uszczelnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radish Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 PRoblem nie ustał. Woda dostaje się do środka w dalszym ciągu, pozostaje mi ściągnąć tapicerke z dachu i patrzeć którędy dostaje się do środka. Ewentualnie zdemontować solardach, bo wydaje mi się, że całkiem możliwe, że to jest przyczyną cieknącej wody. Jedyną zmianą jest to, że woda nie dostaje się po prawym słupku (tak jak napisałem wyżej) tylko kapie z góry powiedzmy, że jest to przednia szyba z prawej strony. Potrzebowałbym instrukcji jak ściągnąć solar dach, albo udrożnić w nim kanały odpływowe. Jeśli ktoś ma takie informacje/instrukcje chętnie o nie poproszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 a ja nadal stawiam na kanaliku od szyberdachu ... po prostu woda idzie do kanalika, nie odpływa, przelewa się i wtedy cieknie ... u mnie wyciekało spod prawego progu na środku przed siedzeniem pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opcja niedawno była o tym dyskusja, co prawda w Megane I ale nie sądzę, żeby Renault coś zmienił, raczej zasada będzie identyczna. Na końcach rurek od szyberdachu są gumowe zatyczki, które lubią się zatykać. Końce na dachu są w rogach szyberdachu i wewnątrz słupków idą do nadkoli i tam ich trzeba szukać. Zalecenia kolegów były takie żeby je uciąć, a rurki przepchać długim drutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 panowie trzeba zrobić manuale z tej roboty i będzie OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radish Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 ok, problem rozwiązany, szyba przednia jest klejona, klejenie zaczyna się od prawego górnego rogu i kończy się w tym samym miejscu (wiadomo). Pech chciał, że listwa dachowa (czarna, do mocowania bagażnika) która z przodu zakończona jest dwoma "rogami" przyciśnęta do kleju - między szybą a nadwoziem + woda deszczowa utworzyły przejście - dziurkę, przez którą lało się do środka. Zaklejone, nic nie cieknie. The End Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi