lukasz sobacki Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam. Jakis czas temu pytalem czy zbieznosc moze niszczyc lozyska ale nie mialem odpowiedzi. Mechanik wymienil mi cala tarcze z lozyskiem z tylu i po 2 miesiacach poszlo znowu. Po zdjeciu bylo widac ze caly smar wyszedl ze srodka. Wymienil na nowa lepsza i tamta wyslal do reklamacji. Dzisiaj jedna wrocilo do niego ze to winna uzytkowania (miesiac zanim sie popsula i to porzadnie) i mechanik mowi ze to wina moich opon. Sa nierowne i musze wymienic ale czy to one popsulo mi lozysko??Czy naciaganie?Ponoc firma zrobila jakis tam test i wyszlo ze to nie ich wina. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 lukasz sobacki, nie wiesz że zawsze jest to wina użytkownika? podam przykład na nowej oponie po około 3000 km wyszły mi balony zareklamowałem okazało się, że pęknięcie wewnętrznej strony opony przez którą dostawało się powietrze pomiędzy warstwy powodując bąble jest z mojej winy np najechanie na krawężnik ... Jeśli będziesz miał koła ustawione za bardzo do siebie to może to powodować jakieś przeciążenia elementu tocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz sobacki Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Czyli moja wina i sie nie da nic zrobic z tym? Jutro podjade ustawic zbieznosc i tu pytanie czy trzeba ja ustawiac na nowych oponach? Bo ponoc nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 lukasz sobacki, powinno auto stać na ty na czym jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz sobacki Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Dzieki '' Robak''. Jutro podjade i ustawie tylko ze opony i tak bede musial zmienic za jakis czas i tu pytanie czy znowu bede musial ustawiac zbieznosc? mam nadzieje ze to pomoze i kolejne (3 juz lozysko) nie padnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit-men Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Po zmianie opon nie trzeba ustawiać zbieżności ,ale nie zapomnij wyważyć kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts