Adek4100 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Witam, od kąd przesiadłem się do Megane (II phI 2004r 1.9 DCi) mam dziwne wrażenie że tylną oś jest jakby skrętna, tzn. Kiedy wjądę w jakaś głębszą dziurę tył samochodu ucieka na boki, jest to dla naprawdę dziwne uczucie. W samochodzie nic nie stuka nie puka, przegląd przeszedł bezproblemowo, zero luzów. Może jest to normalne w Megane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 na poczatek ciśnienie w gumach oraz same opony, potem amory, potem luzy w belce skrętnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Sprawdź dokładnie amortyzatory. Pewnie wylały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Ciśnienie ok, luzów też nie ma, a jak sprawdzić amortyzatory czy nie wylały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Wystarczy wleźć pod auto i zobaczyć czy suche. Mogą być też już zawalone piachem, który osiadł na oleju. Można też podjechać na stację i sprawdzić ich stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 nie wiem czym to jest spowodowane,ale u mnie jest to samo,amorki,belka,zbieżność tylnych kół ok. ten typ chyba tak ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 No to mam nadzieje że to poprostu tak musi być bo znów naprawiać to bym się załamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 tak musi być Najpierw posprawdzaj - nic nie musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Oczywiście że posprawdzam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 http://megane.com.pl/megane-ii-phi-problem...iwne+zachowanie Tu jest coś podobnego do tego co opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Miałem tak w Scenicu. U mnie pomogła wymiana tulei tylnej belki. Pojechałem do znajomego na stację diagnostyczną. Po oględzinach stwierdził, że guma jest już stara i lekko się poddaje. Po wymianie na nowe tuleje wszystko działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi