scar Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 domykanie szyb maja tylko te, z czterema elektrycznymi impulsowymi i blokadą dociśnięcia paluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monmar1 Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Czyli wiem już, że nie mam domykania. A co w takim razie z szybą przednią od strony pasażera, która działa tylko przy uruchomionym silniku - to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Tak, masz prosty, podstawowy mechanizm opuszczania i zamykania szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monmar1 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 wie ktoś na których pinach w przełączniku upuszczania szyb powinno być napięcie? ja ma włącznik na 6 pinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitelash Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam, Podepnę się pod temat, otóż od niedawna jestem posiadaczem Megane II ph I i mam problem z domykaniem szyb z pilota. "Przyuczyłem" wszystkie 4 szyby, na rozruchu opuszczają i podnoszą się elegancko. Natomiast po zgaszeniu silnika, szyba pasażera z przodu przestaje reagować na impusową pracę, ale mozna zamknac/otworzyć szybę. Po podwójnym naciśnięciu zamykania na pilocie wszystkie się domykają, oprócz tej nieszczęsnej przedniej pasażera... :cry: Czy można coś na to poradzić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenday Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Panowie ja mam taki oto problem z szybami. Mianowicie sterowanie impulsowe działa mi tylko przy opuszczaniu szyb. Wszystko działa ok zarówno z każdego przełącznika po kolei jak i z tego do opuszczania wszystkich szyb naraz, natomiast jak chce je impulsowo zamknąć to nie działa. Teraz się zastanawiam czy mam taką dziwną opcję ( co by było dziwne, bo impulsowe przydaje się bardziej przy zamykaniu niż przy otwieraniu), czy coś jest nakopcone w przełącznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 jeżeli przełącznik szyby ma dwa poziomy uruchomienia - pstryk pierwszy: zwykłe otwieranie, pstryk drugi po mocniejszym naciśnięciu= impuls to samo do góry. Przy jednej modulacji przycisku jest zwykły ruch szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenday Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ale czy była w ogóle możliwa taka konfiguracja? Trochę to dziwne, żeby działało tylko w dół. Po przełącznika ciężko mi wyczuć, nie czuje tego drugiego przełożenia, może coś jest uszkodzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Krótkie pociągniecie/ wciśniecie przełącznika uruchamia całkowite otwarcie/zamknięcie szyb. Dłuższe przetrzymanie i puszczenie opuszcza/podnosi szybę tylko na czas trzymania przełącznika. Tak to powinno działać tylko dla szyby kierowcy. Wszystkie pozostałe szyby nie mają otwierania/zamykania impulsowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenday Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Czyli prawdopodobnie mam uszkodzony przełącznik? Wiem jak powinno to działać bo w poprzedniej Megance miałem impulsowe i wszystko normalnie hulało, a teraz tak jak pisałem. W dół zjadą same (wszystkie), a do góry trzeba trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablote Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Możliwe, że kolega nie zaprogramował sobie zamykania szyb z pilota oraz impulsowego otwierania. A wystarczy podczas załączonego zapłonu lub pracującego silnika przyciski zamykania szyb tak jakbyśmy chcieli je zamknąć i przytrzymać około 5 sek. po stronie kierowcy. Potem szybki działają jak się zamyka auto z pilota po 2 krotnym przyciśnięciu przycisku zamykania. Dziękuję koledze za cenną wskazówkę. Impulsowe otwieranie/zamykanie + domykanie z karty ożyło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dag19875 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 monmar1, nie w każdej wersji działa domykanie szyb z pilota.To samo dotyczy opuszczania i podnoszenia szyb.Masz funkcje wolne ręce?Chyba nie...dlatego nie ma domykania z pilota.tu wydaje mi sie,że jest coś nie w porządku..powinna działac już na samym zapłonie. Dodano: 10 lip 2015 - 16:14 Są moduły które nie są orginalnymi dużo tańsze i po wymianie nie na w nich opcji zamykania szyby z karty lub przycisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi