Adek4100 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam. Dzisiaj w kanale zauważyłem że miska olejowa jest cała w oleju, wygląda na to że nie cieknie on z samej miski tylko tak jakby olej wyciekał z turbiny ( tak przypuszczam ponieważ miska jest pod turbiną ) widać że olej właśnie spływa ponieważ są ślady że z góry spłynął. Zmieniałem olej rok temu, był zalany pod maxa, teraz jest minimalnie przed połową, a od zmiany zrobiłem tylko 8 tys km. Dodam że zauważylem ze olej wydostaje się jeszcze na rurze dolotowej (ale czytałem na forum że to normalne wiec sie nie przejmuje tym ) Auto nie kopci przebieg 60tys km, turbina nie wydaje żadnych niepokojących dźwięków. [ Dodano: 2010-05-15, 23:08 ] Ps. dodam że pod zaworem EGR tez jest pełno oleju jest możliwośc ze leje sie z pod niego, komputer nie wywala żadnych błędów. Oprocz przepływomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts