ziolo Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Może po prostu się pilot rozkodował :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panini Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 O to chodzi, że nie działa dioda podczerwieni i to nie wiadomo, z jakiego powodu. A jeśli nawet sie rozkodował, to nie da się go zaprogramować, gdyż nie działa dioda, więc nie ma komunikacji z odbiornikiem podczerwieni. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Sprawdź luty. Czasami potrafi się odlutować. Sprawdź styki od bateryjek. Sprawdź czy działa mikro włącznik. Sprawdź diodę czy dobra. Jak uszkodzona to wymień - w sklepie elektronicznym z częściami do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panini Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 O to chodzi, że wszystko posprawdzane, luty podlutowane, mikrowłącznik działa, dioda odlutowana, sorawdzona i przylutowana. Miernik pokazuje, że wszystko ok. Po prostu, nie chce mu sie działać i tyle. Juz nie mam siły walczyć z pilotem. Wygrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Piszę po raz kolejny: może po prostu się pilot rozkodował :) Może wtedy dioda nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Kluczyk jest tylko nadajnikiem kodu więc jeżeli uważasz, że jest sprawny, to błędu szukaj po stronie odbiornika, czyli immobilizera. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 rozmawiałem z elektrykiem z ASO w Bydgoszczy i pytałem o immo czy mi wyjmie i za ile ? Powiedział mi że mam poszukać na allegro lub w prasie ogłoszeń warsztatów co się trudnią zdejmowaniem blokad elektronicznych. Uwierzycie w to facet z renaulta mi tak poradził. A dorobienie klucza u mnie to 600 zł. Szukam fachowca co mi to imm wywali z autka, może ktoś zna takiego w moich okolicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Z tego co słyszałem po wywaleniu mogą pojawiać się jakieś problemy z elektroniką. Więc jak czasem będzie się działo coś dziwnego to nie nie bądź zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hADeSik Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Prezes, wiesz może co to za dioda musi być? moja się ułamała zaraz przy płytce, a po dolutowaniu od tak zaraz odłamała się znowu Mam też pytanko odnośnie gumki na tym niby guziku do naciskania. Przeczytałem gdzieś sugestię żeby na nią nakleić nową gumkę (1 kluczyk mam strasznie wymęczony i guma na przycisku jest zniekształcona i popękana). Wiecie może gdzie dostanę taką gumkę, żeby ją nakleić na ten "guzik"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 hADeSik, Niestety nie znam dokładnych parametrów. Weźmij pilota i udaj się do sklepu elektronicznego - powinni coś dobrać. Inna opcja, poszukaj na szrocie rozbitka i z innego pilota masz diodę i obudowę z gumką, pod warunkiem, że jest w zadowalającym stanie. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hADeSik Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Prezes, dzięki. Co do szrotu to nie wiem, czy akurat kluczykami się też chcą się dzielić, ale spróbuję. Jak ktoś wpadnie na jakiś pomysł z gumką zastępczą to też chętnie poznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 hADeSik, na Twoim miejscu to bym nabył nowy (używany) kluczyk, będziesz miał gumke i diodę. Na allegro troszkę tego jest np. http://moto.allegro.pl/item466560708_klucz...una_megane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 hADeSik, a tu sama gumka za 16 zł http://moto.allegro.pl/item472374943_klucz...sk_renault.html Właśnie sobie 2 zakupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hADeSik Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 macv6, dzięki jak w elektronicznym nie dostane takiej diody to faktycznie taki kluczyk z alledrogo może być idealnym rozwiązaniem gojgien, jesteś wielki - sam nawet nie wiedziałbym jak tego szukać dostałeś już te gumki? jak to się montuje/trzyma? na zdjęciu wygląda jakby miała zastąpić oryginał - ale sam przycisk (czy ta zastępcza gumka ma 12 nóżek?), ale przed chwilą wydłubałem ze swojego kluczyka tę gumkę i jest ona połączona z całą "gumową wyściółką środka kluczyka". Słusznie się domyślam, że tutaj jest sprzedawana gumka na przycisk (z nóżkami?) a oryginał trzeba odciąć od reszty "wyściółki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 hADeSik, czekam na przesyłkę, a co do diody to każda na podczerwień o odpowiedniej średnicy i napięciu się nadaje. W czasie lutowania nowej popatrz gdzie stara dioda ma spłaszczenie na korpusie i tak samo ustaw i przylutuj nową, po odpowiednim podgięciu i odcięciu nóżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi