krzemyk101 Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam wszystkich.Mam pytanie a mianowicie czy podpięcie mojej megi do komputera pokaże czy np.wszystkie świece żarowe są sprawne i czy pokaże coś o wtryskach tzn.czy leją lub coś takiego?Zauważyłem ostatnio że bardzo kopci na każdym biegu przy dodaniu gazu a na postoju to aż jest taka czarna plama sadzy.Bardzo mnie to denerwuje i musze coś z tym zrobić.Aha,komputer to oczywiście w ASO,chyba że ktoś wie gdzie można się podpiąć w okolicach Ostrów Wlkp.Ostrzeszów,Kępno?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Clip pokaże Ci wszystko, co chcesz wiedzieć. Warto sprawdzić,zanim zaczniesz po kolei wymieniać części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retro23 Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 jak ci fura kopci na każdym biegu to na pewno wtryski ci leją lub nie trzymają ciśnienia. Na pewno będziesz musiał albo regenerować albo wymienić wtryski, ale to dopiero po komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 retro23, jesteś pewny.A może turbina się już kończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorth Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Zależy na jaki kolor kopci. ;) Może biały/niebieski/czarny a tego kolega już nie napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 a na postoju to aż jest taka czarna plama sadzy ten fragment chyba nie świadczy o wtryskach.Stawiałbym na turbinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Turbinka, uszczelka pod głowicą też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorth Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Ja niestety przy czarnej mocno końcówce rury wydechowej miałem padniętą uszczelkę. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemyk101 Napisano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Dym jest czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorth Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 krzemyk101, Jak jest czarny to znaczy, że wtryski Ci leją. :] Niebieski turbina a biały uszczelka. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemyk101 Napisano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Dzisiaj przegoniłem troszke moją megi tzn,tak ze 30km jechałem z prędkością 160-170km/h i jak podjechałem pod garaż i troszke go przegazowałem to ani dymku ani sadzy.Dodam jeszcze że na codzień poruszam się po mieście do pracy i z powrotem tak ze cztery kilometry w jedną strone.Może to ma jakiś wpływ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Tak, to ma duzy wpływ. Pewnie egr się zapchał no i katalizator również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemyk101 Napisano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 A czy można coś z tym zrobić?Gdzieś czytałem że ten EGR można jakoś wyczyścić ale czym i jak a z katalizatorem nie wiem co mam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Gdzieś czytałem że ten EGR można jakoś wyczyścić ale czym Jest na forum. Katalizator trzeba przegonić na trasie, jak nie to zrobić z nim porządek w mniej humanitarny sposób ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemyk101 Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Mniej humanitarny tzn.wybebeszyć ale czy to nie wpłynie na emisje spalin np.na przeglądzie albo czy nie będzie bardziej czuć spalin?Aha powiedz mi jeszcze gdzie się znajduje ten EGR to sobie go przeczyszcze,najlepiej jakieś foto.Zgóry wielkie dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts