michal-373 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Proszę was o pomoc, posiadam megane II 1,9dci 2004r kombi w aucie mam duży problem gdy przyspieszam nawet delikatnie samochód z przodu zaczyna strasznie szarpać na boki, -wymieniłem koncówki drażków, -łącznik stabilizatora lewy bo prawy jest ok -sworzeń wachacza lewy bo prawy jest ok Ale problem jest nadal, gdzy podniosę samochód na lewarku i ruszam za koło to wyczuwalne są duże luzy na maglownicu w miejscu połączenia z kołem, pytanie mam następujące czy musze wymienić maglownice albo regenerowac czy moza same te koncówki gdzie jest luz wymienić takie "jabuszka" jakby ??? pomocy !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Jabłuszka? Pewnie chodzi o drążek kierowniczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Bez sprawdzenia stanu drążków, maglownicy itp. się nie obejdzie, żeby znaleźć przyczynę. Może wystarczy zniwelować luzy dokręcając na maglownicy (w zależności w jakim jest stanie). A po tych wcześniejszych zabiegach miałeż ustawioną zbieżność?? Też może być w pewnym stopniu przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-373 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Zbieżności nie ustawiałem, bo itak przed wymianą tego co wyżej wymieniłem trzęsło na boki i wymiana nic nie pomogła, więc nie ustawiałem zbieżności bo wydam pieniądze na ustawienie a itak jak bym robil maglownice to bedzie trzeba znowu ustawic zbierznosc [ Dodano: 2010-05-27, 17:32 ] kolega mechanik powiedział mi że to może być pół os :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi