choke Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam jestem tu nowy Meganke II 03r posiadam od 19 maja i mam parę pytań gdyż chce być czynnym forumowiczem i dzielić się z innymi swoim doświadczeniem (Które mam zamiar zdobyć) Na fakturze zakupu od renaulta, Model - wersja MB2 PA15U Pack authentique 1.5 dci Wyposażenie dodatkowe INSTEL KLIMA RAD03 PYTANIA : 1.Gdzie mogę sprawdzić czy mam wersje PHI czy PHII 2.Jak mogę sprawdzić czy mam opcje Hand Free i domykanie szyb z pilota ( gdy próbowałem użyc któreś z opcji nie działały może to świadczyć o tym ze ich nie mam albo nie działają ) 3.Moja wersja softu to 9.03 jakie płyną korzyści z update do 9.05 ? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 1.Sprawdzasz organoleptycznie ;) widać różnicę z przed i po lifcie-Twoja(2003) jest na 100% ph1. 2.Jeżeli masz na gryfach klamek zewnętrznychprzycisk to powinieneś mieć HF. 3.Nie mam pojęcia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorth Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 choke, Co do HF to jak podchodzisz do auta i chwytasz za klamkę drzwi powinny się otworzyć bez uprzedniego otwierania auta z pilota. ;) Jeżeli masz zepsutą fotokomórkę pod klamką to za drugim jej pociągnięciem otworzą się dopiero drzwi. Jeżeli szyba otwiera Ci się płynnie po przytyrzmaniu przycisku a nie skokowo i masz HF to jak naciśniesz przycisk zamykania auta dwa razy zaraz po sobie to zamknie się i szyba. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 choke, Jako nowy na początek powinieneś sprawdzić pocztę, ten adres, który podałeś przy rejestracji. Automatem powinieneś dostać to http://megane.com.pl/ogolne-instrukcja-kor...ight=instrukcja Jak nie dostałeś to czekam na PW z informacją. Jakbyś się z tym zapoznał to już byś wiedział jaką "ph" masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choke Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Cięcie Masz 100% racje mój błąd, nawet mi przez myśl nie przeszło żeby odczytać jakąś wiadomość. Co do HF jak ten przycisk ma wyglądać moja klamka wygląda tak za klamka mam taki mały prostokątny plastik Doczytaj dokładnie co tam napisano Podany tam jest link do regulaminu z którym powinieneś się zapoznać coby uniknąć problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Ze zdjęcia wynika, że masz HF. Jak nie działa to użyj opcji ;) i poczytaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1000000 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Prezes, witam nie wprowadzaj młodego w błąd nie ma hf ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 damian1000000, A to pod klamką to co tylko zaślepka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Prezes, nie ma HF. To pod klapką to sensor,który wcale nie musi być aktywny.Nie ma w srebrnej klamce przycisku-nie ma HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 waldek708, OK. przyjmuję i się wycofuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choke Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Mógł by mi ktos pokazac jak ma wygladać taki przycisk czysto z ciekawosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1000000 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 choke, tu masz http://allegro.pl/item1031169993_klamka_re...oryginalna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Starczyło kolego tylko na alledrogo zajrzeć :roll: http://www.allegro.pl/item1031908859_renau...zne_03_06r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choke Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 To niech mi tera ktos powie czy jest sens updatowac soft 9.03 na 9.05 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Poszukaj gdzieś może jakieś szmery bajery w necie się znajdą podejrzewam że poprawiona coś z obliczaniem średniej spalania, a 9.05 w PHI to najwyższy z możliwych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts