wicherek0107732 Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 witam pojawił mi się błąd komputera alimentazione controllare , nie wiem co on oznacza i co może być przyczyną jego pojawienia się , proszę o rady dodam że zaswieciła się kontrolka service Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merkaba Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Alimentazione Controllare - Brak Zasilania, Brak Mocy Trudno powiedzieć od czego ta usterka: Brak Zasilania ale czego? Brak Mocy to byś chyba odczuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 wicherek0107732, wpisz tą frazę do wyszukiwarki i czytaj. Ta informacja pojawia się w silniku 1.6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicherek0107732 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 nie mam pojęcia usterka pojawiła się po tym jak próbowałem naprawić kierunki z przodu przez kilkadziesiąt minut miałem włączony zapłon i wkładałem gniazdo kierunkowskaza do lampy patrzac czy wkoncu zaswieci i tak nic to nie dało . Po tym dziwna rzecz na chwilę załączył się wentylator , mimo że silnik był zimny zapaliłem samochód i wyskoczył błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merkaba Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Prawdopodobnie ryjąc przy migaczach musiałeś zrobić gdzieś, jakieś zwarcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicherek0107732 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 to co teraz tylko czeka mnie podpięcie pod kompa ? i czy takie podpięcie wykaże faktyczny błąd , co jest nie tak , czy tylko to samo co już wiem że błąd zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewy Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 A kierunki chociaż naprawiłeś? Wszystko poza błędem na wyświetlaczu działa poprawnie? Zresetuj komputer odpinając akumulator i może błąd już się nie pojawi. Co tez rozumiesz przez włączony zapłon? Silnik był włączony? Jeśli nie, to może przez te kilkadziesiąt minut rozładowałeś akumulator poniżej jakiejś wartości. Wspomaganie i inne pierduły, trochę prądu żrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicherek0107732 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 kierunków nie naprawiłem nie wiem co im dolega myslałem ze gdzies nie ma styku , wszystko ok , żarówki całe a kierunki jak nie swieciły tak nie swiecą , był włączony zapłon , silnik nie pracował i tak przez kilkadziesiąt minut , martwi mnie to czemu załączył się wiatrak mimo ze silnik nie pracował i był zimny reset kompa przeprowadziłem od razu ale błąd pojawił się ponownie [ Dodano: 2010-06-06, 10:29 ] wlasnie byłem zmuszony pilnie wyjechać i oto co zauważyłem autko powyżej 2 tys obrotów traci moc , podczas jazdy w pewnym momencie znikł błąd komputera i pojawiła się informacja NO MESSAGE IN MEMORIA - czyli brak błedów wówczas autko odzyskało swoją moc , ale po kilku minutach ponownie zaświecił się bład , macie jakieś pomysły co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 To jest diesel czy benzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicherek0107732 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 disel 1,9 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 No to dzięki że raczyłeś nas poinformować. Na dzień dobry do sprawdzenia EGR, przepływomierz. Jak pisałem wyżej, wpisz alimentazione controllare do wyszukiwarki i sprawdź co tam napisano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicherek0107732 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 już sprawdziłem i nic się zbytnio nie dowiedzialem , prócz tego że głowna przyczyna i jednoczesnie najczestsza to świece a poza tym to może być milion innych rzeczy podpowiedz czy podpięcie pod kompa powie jednoznacznie co jest nie tak czy tylko uzyskam taką informację jaką już znam że to brak zasilania - brak mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Podpięcie pod kompa powinno wskazać gdzie jest problem. Jeżeli jednak nie pokaże to mocno naprowadzi w którym kierunku należy kierować poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicherek0107732 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 i po strachu, meganka hula jak nowa podjezdzając do diagnosty , znikł błąd z komputera a po kilkukrotnym odpaleniu samochodu zgasła kontrolka service , ale chcąc się upewnić co mu było i tak podpiąłem go pod kompa , wyszła że zwarcie na obwodzie na kokpicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts