tom1978 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam forumowiczów. To moja pierwsza przygoda z Renault. Ojciec tydzień temu kupił Megane II 1,6 z 2003 r. Wczoraj wyczyściliśmy klimę preparatem wpuszczanym wężykiem w kanały. Płyn pokapywał na podłogę. auto chodziło i było wszystko ok. Po dwóch godzinach ojciec poszedł schować samochód do garażu ale już go nie zamnknął - karta nie działała. Dzisiaj już nawet nie odpalił. Myśleliśmy, że to aku, ale włożyliśmy mój (mocny) i też nic. W pewnym momencie (po włożeniu mojego aku) pojawiło się hasło CARD READER FAULT. Działa tylko oświetlenie w kabinie. CO TO MOŻE BYĆ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 tom1978, proponuję poczytać o module UCH...niestety często potrafi paść po: Wczoraj wyczyściliśmy klimę preparatem wpuszczanym wężykiem w kanały. Płyn pokapywał na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonescu Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Tyle mówi się o stosowaniu takich preparatów a ludzie dalej swoje. Na spraju pewnie też była stosowna informacja żeby nie przelewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1978 Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 cięcie Po ptakach. UCH nadpalone. Mam wobec tego pytanie. Jeżeli znajdę UCH o tym samym symbolu to co dalej? Czy wystarczy przełożyć czy pociąga to za sobą milion innych sterowników? Przypomnij sobie treść regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 tom1978, starczy przełożyć. UCH nadpalone. tzn...zrobiło sie zwarcie?Nie da sie tego osuszyć,naprawić?Nowe troszeczkę kosztuje :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1978 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Kupiłem używany moduł. Chyba jest taki sam. Cztery ostatnie cyfry numeru UCH są takie same (pozostałe symbole są różne). Byłem u elektronika. Powiedział, że albo przelutuje procesor i pamięć, albo zresetuje pamięć i wgra ustawienia po Vinie. W serwisie chcieli sprzedać UCH za 980 zł i wgrać oprogramowanie za 120 zł. Jak zapytałem czy mogę podjechać z tym używanym uch to mówili, że tak to się nie da. Muszę kupić nowy. CO WY NA TO? CZY ELEKTRONIK DA RADĘ ZROBIĆ TO O CZYM NAPISAŁEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 tom1978, Nikt z nas nie ma kuli zgaduli i nie umiemy wróżyć z fusów, jasnowidzami też nie jesteśmy. Może da może nie - on sam wie czy się czuje na siłach i odpowiada za robotę, której się podejmuje. Próbować zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon2338 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 problem z uch jest zawsze jeden.musi być z takiego samego modelu inaczej nie zapalisz fury.patrz na oznaczenie cyfrowe musi sie zgadzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1978 Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Kupiłem UCH. Numer był ten sam. Elektronik przelutował procesor i śmiga aż miło. koszt całkowity 220 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam.kw3 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 za 220 zł to byś zrobił cały serwis klimy w punkcie serwisowym preparatów do kratek nie polecam miałem podobną sytuację ale po kilku godzinach wszystko wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts