plaster Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 _szkoda gadać_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 plaster, jak ja bym chciał,żeby mi autko tyle spalało...albo ...chciałbym tak ładnie jak Ty bajki pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 waldek708, co my tam wiemy o oszczędnych dizlowcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 pawelp2008, ja tez mam MichelinEnergy ale o 2 litry mniej niz powinno, spalanie mi niestety nie spadło :-/ Chyba jakies felerne kupiłem...będę musial reklamować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 waldek708, koniecznie reklamuj 8-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plaster Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 _szkoda gadać_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 plaster, A masz średnią prędkość na trasie? Bo takich jak Ty to nazywam zawalidrogami. ;-) "Pędzisz" pewnie 80km/h na 6 biegu w terenie niezabudowanym. Ja się pochwale swoim spalaniem. 3100km 80/20 trasa miasto 6,8l średnie spalanie 8-) 4 osoby + pełny bagażnik. Autostrada 170km/h. Teren niezabudowany 130-140km/h. Zabudowany 70-90km/h. Wyprzedzanie wszystykiego co sie dało. :P I takie spalanie mi się podoba bo lubię szybko jeździć a przy takich prędkościach to jest niewiele. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 To 4.4 na dystansie 420 km sfotografowałem i nawet chyba mam filmik jak przełączam na kompie wskazania żeby było widać dystans. MuszeMoże masz komputer zepsuty?Nie lepiej było by sprawdzić metodą tradycyjną..tzn natankować do pełna,póżniej dotankować i masz REALNE średnie spalanie?Spalania w okolicach 5l/100km przy naprawde emeryckiej jeżdzie nie udalo mi się nigdy uzyskać...no może na dystancie 30km ale 900km i to czasami z prędkością 160/h z klimą i pełnym autem :shock: dla mnie nierealne. Kolegom z 1.5dCi taki wynik ciężko wykręcić a cóź dopiero 1.9dCi 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 plaster, takie zdjęcie to też mogę Ci wkleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 plaster, Pytanie w takim razie po co Ci 1.9dci? Mając 1.5dci wykręciłbyś pewnie coś koło 3l. Rozsądne prędkości a bezpieczna jazda nie zawsze idą w parze. Mnie kręci szybka jazda i uwierz mi ale nikt z moich pasażerów nie boi się ze mną jeździć bo jeżdżę bezpiecznie. ;-) Kiedyś starałem się bardzo bardzo delikatnie jechać i w dodatku samemu zgodnie ze wszystkim zasadami eko jazdy i za cholerę w trasie nie chciało zejść średnie spalanie poniżej 5l przy średniej prędkości 50km/h. Tylko trasa. Pojemność silnika i moc robi swoje i nie da się zejść poniżej. W cuda nie wierzę. ;-) Służbowym Peugotem Bipperem 1.4hdi 70KM na krótkiej trasie mega ekonomia (5 bieg i 70km/h) zszedłem do średniego spalania 4,2l jadąc samemu a co dopiero 1.9dci 120KM. 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Proponuję jeszcze raz przeczytać temat!!! Odbiegacie od tematu!!! Osobiste wycieczki również nie są wskazane!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 plaster, ja Ci powiem, że Twoja megi spala tyle, co każdego innego na tym forum z 1.9 dci a wyświetlacz masz do wymiany lub odpowiedniej regulacji, albo poprostu zrobili Cię w konia i masz podkręcone 1.5dci Albo poprostu bajki piszesz, a jak widać nasz szanowny kolega P_r_z_e_m_o, stwierdził, że odbiegamy od tematu (to nadaje się tutaj http://megane.com.pl/humor-vt36.htm). plaster, i proponuję zmień tryb jazdy na troszke bardziej dynamiczny i zdrowszy dla silnika, albo zacznij zapoznawać się z tematami o turbinie, naprawach itp. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 To ja sprzedaje tego mojego trupa :evil: ;-) Mnie na dość krótkich odcinkach w mieście( średnia prędkość w/g kompa 30km/h), a i klimę mam ustawioną na Auto (zawsze) pokazuje 9,1 :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi