Xysio64 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam może mi Ktoś napisać jakie klocki i tarcze kupić do megane II, 1,4, bo tak czytam i w końcu nie wiem czy mikoda, zimmermann albo brembo, zależy mi na sprawdzonych żeby nie piszczały i dobrze hamowały ;) nie wiem czy dobrze szukałem ale gdzieś na allegro podają do mojego samochodu miary 280 i 260mm, które są prawidłowe. I jeszcze jedno urwał mi się ręczny tzn. linka, szukać jakiejś konkretnej czy kupować co będzie np http://moto.allegro.pl/item1075296760_link...ne_ii_nowa.html wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Ferodo - tarcze + klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Xysio64, jeśli chodzi o linkę to kup co będzie - ale kup od razu dwie strony. Lewą i prawa. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Znalazłem tarcze Ferodo DDF1201 (322 zł.) oraz klocki Ferodo Premium FDB1409 (167,23 zł) i FSL1409 (155,04 zł.) Jeżeli chodzi o klocki to właściwie oprócz ceny nie wiem czym się różnią, może mi Ktoś napisać jakie wybrać. Dzięki za podpowiedź w sprawie linki bo myślałem że jest jedna przeciągnięta w całości. Szukałem na tej stronie: http://www.fmecat.eu/index.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Xysio64, opisz dokładniej swój model to coś pomogę. Jaki to rocznik, model oraz silnik, ale tak dokładniej niż tu widzę, że 1,4 benzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Xysio64, popatrz tu: http://www.mikoda.pl/sklep/c1280,MEGANE-II--BM0-1---CM0-1-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 już podaję: Megane II, poj/moc: 1390/72, rok 2002, VF1BM0B0Hxxxxxxxx, silnik D001624, 5-drzwiowy. Te tarcze które wcześniej podałem Ferodo DDF1201 (322 zł.) i klocki Ferodo Premium FDB1409 (167,23 zł) potwierdzili mi ze sklepu że są do mojego samochodu, ale jeżeli są inne dobre a tańsze to chętnie mniej zapłacę. Nie podajemy numeru VIN do ogólnej wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Xysio64, W tej cenie co podajesz to ja miałem tarcze i klocki Boscha ale 280 rozmiar bo do 1.9dci. Pytanie tylko, które tarcze lepsza Bosch czy Ferodo? Ty masz średnice 260 jak i Meganki I bo niedawno się rozglądałem w tym temacie i to mnie właśnie zdziwiło. ;) Tarcze i klocki do 1.4 są tańsze bo mniejsze dlatego szukaj czegoś tańszego. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Xysio64, ze strony, którą Ci podałem dobierzesz sobie rozmiar. Tylko nie bierz Mikody bo to raczej dno ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 czyli spisać rozmiar i szukać na innych stronach?, jeżeli tak to jakiej firmy? Musiałbym wiedzieć jakiej firmy bo nie wiem które są dobre, np na stronie: http://e-autoparts.pl/catalog/uklad-hamulc...-c-500_502.html są różne w różnej cenie tylko które są odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Ja za swój komplet dałem 292 zł - a są to klocki z wyższej półki za jakieś 140 zł a tarcze firmy euro coś tam za jakieś 150 zł komplet (nie szuka) - później zrobię zdjęcia i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Cierpliwie czekam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Xysio64, Jakie to znaczy o co Ci chodzi ?? Ja np kupiłem EURO TECH za jakieś 150 zł oraz klocki nie pamiętam ale te już z górnej półki za jakieś 170 zł . Jeszcze jedno ja mam megne II ph I z 2004 roku wersja Grandtoor z silnikiem 1,4 72 KW i u mnie tarcze występują w rozmiarze 280 mm wentylowane. Kumpel prowadzi sklep i poradził mi właśnie taki zestaw - czyli jeszcze raz tarcze EURO TECH ale klocki to nie pamiętam ale poradził że klocki mają być droższe lepszego producenta. (czerwone opakowanie może to było TRW ?? Ale głowy nie dam) Jak na razie śmiga ładnie i hamowanie raczej się poprawiło. [ Dodano: 2010-06-20, 14:37 ] tu jest właściwa strona megane II >> http://www.mikoda.pl/sklep/c1282,MEGANE-II-kombi--KM0-1-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Dzięki, ale tarcz EuroTech do mojego samochodu nie znalazłem, są TRW, ABS, Brembo, Bosch, Zimmermann wszystkie w cenie 120-140zł. za sztukę, więc coś z tego muszę wybrać bo tańszych chyba nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Xysio64, nie możliwe że za sztukę, jak kupujesz klocki to raczej masz komplet na całą przednią oś, kup coś porządnego, pare browarków mniej a klocki będa służyły latami, Zimmermany też są dobre ale z doświadczenia polecam Ferodo, oryginalnie montowane w Megane, na moich zrobiłem 50tys km, i nie piszcza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi