Mad2Max Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam Muszę wymienić tylną klapę w swoim Scenicu. Mam okazje kupić klapę z modelu z 2001 z uchylną szybą , będzie pasowała do modelu z '99 roku czy mogę sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Klapa pasuje od roczników 96-03, różni się tylko wyglądem (lampy). Nie wiem jak będzie z podłączeniem zamka od uchylnej szyby, czy zadziała plug&play. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertpiaty Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Podłączam się do tematu. Mam scenica I po lifcie. Mój problem polega na tym że, mam lekkie wgniecenie przy tylnej (nieuchylnej) szybie w klapie i zaczyna brać go pod uszczelką szyby korozja. Lakiernik aby to zrobić chce/musi wymontować tylną szybę co podnosi dodatkowo koszt naprawy. Taniej wychodzi kupić na allegro używaną, znalazłem kolorystycznie pasujące ale z szybą uchylną. Jak widać powyżej gabarytowo będzie pasować tylko co z elektryką? Z tego co ja się orientuje w klapie takiej jest dodatkowy zamek do tej uchylnej szyby. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii lub podpowie mi skąd wychodzą kable do tej dodatkowej kostki (podejrzewam że ta kostka jest połączona z zamkiem tylnej klapy) to pomoże mi namierzyć czy mam taką kostkę i sprawdzić czy dochodzi do niej prąd. Edytowane 3 Marca 2012 przez robertpiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Na Downloadzie masz schematy elektryczne ściągnij sobie i będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts