kepa416 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Witam czy korek spustowy oleju posiada uszczelkę czy tylko kołnierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 miedzianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 I powiedz jeszcze że jest jeszcze luźno zamocowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 inaczej byłaby częścią kołnierza śruby, jest osobna podkładka. Jedni wymieniają/zakładają, inni nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 ja w ogóle jej na oczy nie widziałem, a chodziło mi o to czy można ją swobodnie przesunąć przez gwint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 można, spasowana lekko na minus podkładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Powiem tak, przy przedostatniej wymianie oleju zapomniałem o niej, w efekcie kapało spod korka. Przy ostatniej kupiłem (koszt ok 1 zł) i nic nie kapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 W MII uszczelka jest stalowa. Ma to chyba związak z tym, że miska jest aluminiowa, a AL + Cu = korozja. NIemniej ja przy zmianie oleju zastosowałem miedzianą bo akurat takową wcześniej nabyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzio Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Polecam miedzianą podkłatka jest dmuchana wiec podczas dokrecania korka idealnie się dopasuje do misy i korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 w swoim MII miałem miedzianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Czy spotkaliście się z przypadkiem aby do miedzianej była jeszcze gumowa podłożona ?? ja tak miałem przed wymianą oleju. - Po wymianie założyłem tylko miedzianą dmuchaną i kiedyś zaczął kapać olej - dokręciłem mocniej i był spokój, aż tu patrzę dzisiaj i zszedł całkiem.... ;/ czy nowy korek? czy dodatkowa gumowa podkładka ? a może jakieś namiary na mechanika w Krakowie ? z góry dzięki za pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 oryginalna podkładka jaką dostaniesz w ASO jest metalowa i od wewnętrznej strony ma wtopiony jakiby gumowy oring.... moim zdaniem jeden pieron na jaką zmienisz to i tak nie powinno kapać... trzeba tylko dobrze założyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zależy z czego jest zrobiona miska (aluminium/blacha). Podkładki są metalowe i miedziane, ale nie pamiętam do której miski która podkładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Miedziana podkładka do stalowej miski a stalowa do aluminiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi