[email protected] Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Zauważyłem ostatnio, że mój 1,9 dCi zrobił sie jakiś zamulony poniżej 2000 obr. Fakt, że ostatanie dni chodzi non stop klimatyzacja. Może trzeba coś wyczyścić? Może turbina nie dmucha odpowiednio na niskich obrotach, coś mogło się zozszczelnić? Jakieś sugestie macie? P.S. Silnik chodzi równo, oleju nie bierze, spalanie w normie, pozostałe osiągi również... tylko ta turbodziura :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 pewnie egr jest mocno zanieczyszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Pewnie temat ERG był wałkowany wielokrotnie ale czy moógłby ktoś w skrócie napisać czy to skomplikowana a tym bardziej kosztowna operacja? Czy może jej dokonac zwykły amator czy trzeba oddać do warsztatu? Może gdzieś na forum jest manula? I jeszcze jedno. Zauważyłem że Ford C-max 1.8 TDCI siostry dużo bardziej ochoczo wkręca się na obroty niż moje Megane, czy to też może byc wina tego zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Na youtube.com widziałem filmy jak się za to zabrać, wystarczy poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Tak to te może być wina zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Zerknijcie na ten obrazek, czy to na czerono to EGR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi