party24 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam kolegów. Wczoraj padł mi wyświetlacz, jednak obeszło się bez wizyty o mechanika. Rozebrałem licznik i ruszyłem białą (szarą) kostką i zaświeciło się. I teraz nie wiem czy ja się czepiam czy wszystko jest OK. Przesyłam fotki może któryś z was mi oceni jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Miałem tak samo. Poruszanie kostką też go "naprawiło", ale na kilka dni. Dlatego, że usterka nie jest związana z ta wtyczką, a z zimnymi lutami w jej okolicy. Ruszając wtyczką powyginałeś płytkę lektroniczna i znów zwarł zimny styk. Jest to typowa usterka - weź już profilaktycznie popraw luty zanim padnie całkowicie. Głownie te w okół zespołu rezystorów, ale przy okazji i inne do których masz dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj96 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam.Chcę rozebrać daszek żeby wyjąć wyświetlacz w scenic 2 ale nie mogę znależć na forum żadnego opisu o demontażu w scenicu2 proszę o opis albo zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) podważasz czymś szerokim niostrym górny daszek po bokach i na środku i powinien odskoczyć. później ciągniesz do siebie. to samo robisz z dołem - podważasz, by odskoczyło. i do siebie. później widzisz dwie wtyczki u góry i dwa wkręty po bokach zegarów generalnie prosta robota. Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj96 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Dzięki.Jak coś wskóram to napiszę.Oby nie pourywać zaczepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 urwać będzie ciężko - lepiej nie porysować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 A od czgo mamy jutub? Tu możesz zobaczyć jak się to robi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 no jasne :) zapomniałem o tym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlew Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Przeniesiono i scalono z już istniejącym tematem. I znowu mam problem z licznikiem od tegorocznych wakacji od czasu do czasu wyświetlacz zachowuje się jak choinka. Zaświecają się wszystkie kontrolki , mruga miga pokazuje nie prawdziwy stan paliwa czy oleju. Jak poruszam kostką to na moment jest dobrze. co robić. Chyba będe musiał skorzystać znowu z z fachowca z blachowni. A może dam radę samemu. Edytowane 19 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Skoro poruszanie kostką pomaga to weź cienki śrubokręt, podoginaj piny, potraktuj kontaktem i zapomnij o problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Chyba będe musiał skorzystać znowu z z fachowca z blachowni Skorzystaj z fachowca z Kaczor... Jeszcze nie czytałem negatywnych opinii po jego naprawie. Nawet info że problem powrócił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia007 Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Witam. Zakupiliśmy dopiero co Grand Scenic II z 2005r. Po gruntownym myciu na myjce na drugi dzień praktycznie zgasł nam licznik. Poradźcie co zrobić można samemu ewentualnie czy wysłać i gdzie na naprawę. Załączam zdjęcie https://photos.app.goo.gl/M5ReQ4ePi6oMXXLd7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 @Andzia007 do naprawy - adresy masz we wcześniejszych postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszkiewucz Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 (edytowane) Pomocy co się dzieje z wyświetlaczem wszystkie luty sprawdzone i na nowo przelutowanie, jaka może być przyczyną tego mrugania received_1054017502160501_001.mp4 Edytowane 28 Listopada 2022 przez Matuszkiewucz Nie dodany plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi