cygan70 Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 ja zrobiłem nieco inny patent z gumką dam foto następnym razem (guma z dętki rowerowej) [ Dodano: 2010-09-15, 23:16 ] odnośnie jeszcze gumek, pękają :) ,zwykle od krawędzi wew. części schowka jest na tyle ostra że po parokrotnym użyciu gumka zostaje przecięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambada65 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 witam wszystkich jestem posiadaczem meganki od tygodnia i niestety musze dolaczyc do tych ktorym rozpadl sie zamek schowka moze znacie jakis sklep albo miejsce gdzie mozna dostac caly schowek albo ten felerny zamek chodzi mi o miejsce w poblizu gdyni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja to zrobiłem w nieco inny sposób,troszke pracochłonny ale skuteczny a mianowicie pod tą rączkę dałem sprężynę ściągającą i chodzi bez problemu a do tego jeszcze nic nie widać.Żona się smieje że na każdą sytuację zawsze coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox2222 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Temat nadal aktualny, bo producent nie poprawił tego bubla. Kolego krzemyk 101 - może opublikujesz zdjęcie swojej modyfikacji. Na pewno pomoże to wszystkim szukającym skutecznej metody naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blayders Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ja uzylem sprezy od zamka z pasata b5 i od ponad roku nie ma problemu a otwieram schowek minumum 3 razy w tygodniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milowerk Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Witam, czy aby naprawić zamek schowka muszę wymontować cały schowek czy jest jakiś patent na wyjęcie samych drzwiczek schowka? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Wczoraj zdemontowałem schowek (zmieniałem filtr), rozerwałem na 2 kawałki, wyjąłem uchwyt i zamiast kleić wstawię tam śrubkę żeby trzymało się na amen bo klejenie nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radx Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) U mnie najważniejszy element klamki zwyczajnie się 'podtopił' i odłamał. Dlatego odpiłowałem lewe (lub prawe - zależy skąd się patrzy ) ramię i stworzyłem "implant". Całość opisałem w poradniku (Naprawa klamki Megane 2.pdf), który załączam. To moja pierwsza przygoda tego typu, więc proszę o wyrozumiałość. Dodam też poradnik użytkownika theV z brytyjskiego forum posiadaczy Meganek (http://www.meganeownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=2&t=14202) - wyjaśni on kwestie niezawarte w moim poradniku tj. demontaż i rozklejanie tylnej i frontowej części drzwiczek. Jest on w języku angielskim, ale ma dużo zdjęć więc każdy powinien zrozumieć :!: Naprawa klamki Megane 2.pdf Megane - Glovebox Handle Repair.pdf Edytowane 25 Marca 2013 przez Radx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 witam, wiem,że kotlet ale może się komuś przyda, dziś partyzancko naprawiłem schowek, zamyka się i otwiera jak należy, estetyka tak średnio ale roboty 2 min i kosztów w zasadzie brak ( każdy ma w domu gumkę recepturkę i jakiś mały wkręt). Wkręciłem wkręcik za zamkiem schowka i zaczepiłem o zamek gumkę, działa idealnie, testowane wielokroć na wszelkie sposoby:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc4s Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Mam ten sam problem, ułamał się jeden z bolców. W moim schowku jest listwa ozdobna jeszcze. Czy ktoś z Was ściągał? Nie chcę niczego połamać, więc sugestie mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 W dniu 14.07.2010 o 20:45, Sudam napisał: Ja swój schowek naprawiłem dzięki gumce i dwóm śrubkom. Wprawdzie gumka jest widoczna, ale może się przydać jako np. zaczepka pod wizytówki. Schowek funkcjonuje jak nowy albo stary przed awarią jak kto woli odświeżę starego kotleta po latach, bo i mnie dopadł ten problem, kolego napisz jak ty tą gumkę zamontowałeś na tym haku, wyjmowałeś to, wierciłeś otwór czy jak? W dniu 28.05.2015 o 21:14, blaz napisał: witam, wiem,że kotlet ale może się komuś przyda, dziś partyzancko naprawiłem schowek, zamyka się i otwiera jak należy, estetyka tak średnio ale roboty 2 min i kosztów w zasadzie brak ( każdy ma w domu gumkę recepturkę i jakiś mały wkręt). Wkręciłem wkręcik za zamkiem schowka i zaczepiłem o zamek gumkę, działa idealnie, testowane wielokroć na wszelkie sposoby:) tu też mam podobne pytanie jak do kolegi wyżej, jak ta gumka się trzyma na tym haku? Muszę wybrać którąś z tych dwóch opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimczewski Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Witam grupowiczów.Odkopuje temat po pięknych latach 😅 Czy ma ktoś zdjęcie klamki z tą sprężynką jak to jest zamontowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi