gacek_fm Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Któregoś wcale nie pięknego dnia zamknięcie w schowku przestało wracać do pozycji zamknięte, do tego po paru dniach wyleciała z drzwiczek schowka jakaś plastykowa część. Myślę że coś bym na to poradził jeśli tylko udało by mi się rozebrać drzwiczki schowka. Czy ktoś zna jakieś wskazówki jak to zrobić i czy w ogóle te drzwiczki są rozbieralne? Proszę o jakieś sugestie. [ Dodano: 2007-07-12, 22:13 ] Olaliście mnie, więc się zawziąłem i rozebrałem ten cholerny schowek. Wyjęcie schowka to banał, gorzej było naprawić pęknięte zamknięcie. No i najgorsza sprawa drzwiczki schowka są zgrzewane z dwóch części na gorąco żeby cokolwiek wymienić trzeba (niestety) rozerwać je i potem skleić. Schowek musiałem teraz naprawić bo w sobotę wyjeżdżam nad morze, ale jak wrócę to zrobię totorial. A może komuś się przyda. Jutro jak klej wyschnie to skręcam wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 gacek - dawaj ten tutorial!!! plisss... :cry: co za badziewie, swoją drogą, te plastiki w meganie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Na początku mojej znajomości z Meggi również rozsypał się zamek schowka. Naprawa wymagała wzmocnienia - osi z zastosowaniem fragmentu co wpadło w rękę. W załączeniu fotka ale z komórki. Osadzanie zamka odbywało się bez rozklejania pokrywy, metodą na wcisk od zewnątrz (kilkakrotnie :-P ). Operacja udała się pacjentka w pełni funkcjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Te zaczepy chyba pękają w tym samym miejscu, bo u mnie też był patent z przetyczką. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iaarok Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich ,mam podobny problem. Posklejałem klamkę od schowka i próbowałem wcisnąć spowrotem ale wyskoczyła mi sprężynka i wleciała w 'przestrzeń' obudowy klamki, by ją wyciągnąć muszę zdemontować drzwiczki i z większą swobodą chciałbym to zrobić w domu,ale jak wyjąć drzwiczki z zawiasów najmniej 'inwazyjnie'? Edit: dobra, rozdziewiczyłem drzwiczki , jakoś wisi musze jeszcze tylko posklejać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedric Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 mam ten sam problem :/ jak kupowałem Megi właściciel powiedział że ta cześć jest wyłamana ale jak zdemontowałem to niestety nie uświadczyłem widoku sprężynki ani jakiegoś wichajstra gdzie bym ją zachaczył . Dorobiłem wyłamany wypustek wsadziłem i dalej mi sie nie podoba :/ jeśli ktoś ma zdjęcia z tym elementem to niech wrzuci ;) plis albo może da sie dokupić zen zamek kompletny ze sprężynką ?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warmplace Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 No wlasnie niech ktos walnie tutorial u mnie zamek tez ten zamek nie dziala a boje sie rozbebeszac. Dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 warmplace, jesteś z wrocławia więc niedaleko, możemy się jakoś umówić i pokażę Ci co i jak ale nie jestem w stanie zrobić tutoriala bo żeby naprawić zatrzask schowka należy rozciąć drzwi na zgrzewie i je potem skleić ewentualnie ześrubować. Chyba, że (odpukać w niemalowane) znowu mi się zamek rozsypie. Przy okazji naprawy Twojego schowka możemy porobić fotki i co się da sfotografować to wrzucić w tutke, z autopsji wiem, że większość robi się po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterekd Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 U mnie też sprężynka poszła, ale zamykam schowek na siłę dociskając uchwyt -> trzyma, ale jak ktoś palnie niechcący kolanem to ma lekką zdziwkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1808 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam! :) Powiedźcie mi czy mozna kupić całą półkę? Bo również mi sie ostatnio rozsypała po imprezie jak kolega wsiadal... ;] Chciałbym to naprawić bo jest denerwujące nieustanne zamykanie tej klapy... Ps. Nie wie ktoś moze jeszcze czy jest mozliwośc naprawy w salonie? Bardzo prosze o odpowiedzi! POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinimod Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 możesz kupić cały schowek na allegro, ja zapłaciłem za to 80 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sudam Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Ja swój schowek naprawiłem dzięki gumce i dwóm śrubkom. Wprawdzie gumka jest widoczna, ale może się przydać jako np. zaczepka pod wizytówki. Schowek funkcjonuje jak nowy albo stary przed awarią jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek32 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam !!! Ja mam tem sam problem ze schowkiem tzn, musze go recznie domykac. Ma ktos pomysl jak to naprawic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShoxBDG Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Również mam taki problem, że musze schowek domykać ręcznie. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sudam Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 No ja wam chyba jeden pomysł podsunąłem, dodam że czas naprawy moją metodą to kilka minut, nie trzeba niczego rozklejać, sklejać itp. Wyciąga się klamkę, robi w niej dziurkę żeby było przez co gumkę przeciągnąć, dwa małe wkręty na zew. i po robocie . A i jeszcze koszty takiej naprawy niemal zerowe, ja użyłem tego co miałem pod ręką. Trochę mnie śmiech ogarnia, że w ASO muszą cały schowek wymienić i koszt naprawy = 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi