Janiowka Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 No tak tylko jak mu chciałem wykasować to mi taki komunikat wywalił. [ Dodano: 2011-04-08, 19:44 ] Ale może spróbuję go wykasować odłączając akumulator na 20 min. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Silnik pracuje czy nie w czasie tej procedury kasowania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janiowka Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Pracuje [ Dodano: 2011-04-08, 19:56 ] A pewnie ma nie pracować czyli mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centurion Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Wczoraj podpinałem się pod mojego szczeniaka i w programie głównym wyskoczyło mi ABS-VDC, ECM i Airbag. Przy każdych z nich pokazało nie ma zdefiniowanego kodu (urządzenia), po kasowaniu błędów abs się testuje i gasnie zostają pozostałe, sprawdzałem 3 różne bazy po 405 Mb dalej to samo. Ma ktoś sposób jak to połapać? Co do poduchy to się zgodze ze wywali błąd bo mam kabel ucięty przy zwijaku. Edytowane 6 Czerwca 2011 przez centurion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieras Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Kurczę no ... jak to Wam działa jak mi nie działa :) Próbowałem w SCENI I 98r i 2000r i kucha :) Kupiłem to http://allegro.pl/fv-vag-kkl-obd1-vw-seat-skoda-audi-renault-cd-i1954756282.html Ściągnąłem bazę 405MB, ustawilem port USB wg instrukcji i niestety nie łączy się. Jak robię skanowanie to niestety nie odnajduje żadnego z podzespołów w bazie mimo, że na lokalną się przełączałem. Czy ktoś podpiął się tym poprawnie do któregoś ze SCENIC I (98-00r)? Możecie pomóc? EDIT: - udało mi się podpiąć do SCENICA z 2000r - trzeba wybrać sterownik SIRIUS32___EMS3132___Soft_RE1 - jednakże nie wiem jaki wybrać sterownik do tego z 98r. :/ bo na powyższym nie łączy Edytowane 5 Grudnia 2011 przez Pieras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Mam Megankę 1 ph2 z silnikiem 1,6 16V. Udało mi się połączyć z silnikiem, ale nie wykazało żadnych błędów. Problem mam z przyspieszaniem w zakresie obrotów między 1500 a 2500 jak silnik jest zimny. Powyżej tych obrotów nie ma żadnych problemów. Można powiedzieć, że w tym zakresie obrotów mam dziurę i ciężko jest ruszyć. Czy można zapisać gdzieś przebieg sygnału z czujników? Np z czasu wtryskiwaczy i np temperatury. Udało mi się połączyć z poduszkami i miałem taki błąd: Airbag - ACU3_x64_x06_v2 Failures detected Voyant défaut AIRBAG par TdB via CAN Błąd się wykasował i już się nie pojawia, ale co on oznaczał? Co jeszcze powinno się zeskanować w tej Megi? Do kogo mogę się zwrócić o tłumaczenie DDT2000? Edytowane 14 Grudnia 2011 przez Krzychup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceglaj Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 mam stary kabelek od OPLA ciekawe czy podejdzie pod mojego renaulta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackthenight Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Mój kabelek działa z Megi I ale z Megi II łączę się ale tylko z silnikiem z innymi modułami nie ale to chyba wina tego że Megi II jest na Canie Przykład przetłumaczonego DDT (oczywiście nie mój) To akurat moje tłumaczenie. Z racji tego, że mam Dacię Sandero 1.4MPI to udało mi się przetłumaczyć już wszystkie ekrany konfiguracji. Tutaj kilka zdjęć : Jak kiedyś będę miał Renault to przetłumaczę wtedy ekrany dla Renault :) Edytowane 27 Stycznia 2012 przez jackthenight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Dziś bawiłem się kabelkiem i DDT2000 przy swoim Scenicu. Błędy jakieś tam znalazł i wykasował. Zabawa z podnoszeniem i obniżaniem obrotów działa poprawnie. Mam jednak problem z podglądem parametrów na żywo. Wszystko pokazuje się dosłownie na sekundę (udało mi się zrobić screena) Czy ktoś pomoże dlaczego tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 A ja mam pytane jaki mam ECU? Na komputerze pisze tylko SIMENS i S115300203 A / HOM7700860319. To jest sirius? Pytam, bo mam problem z połączeniem się przez DDT2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas71 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) Witam wszystkich używających DDT2000. Podpiąłem się pod Scenic'a 1,6 16V 2000r (interfejs KKL od Viaken'a). Po skanowaniu przyciskiem All pokazuje mi trzy moduły: ECU (rozpoznaje), ABS i Airbag - dwóch ostatnich nie rozpoznaje. Przeczytałem cały powyższy wątek, dodatkowo wszystkie wypowiedzi z tego wątku http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1286164&start=0 ale żadna dyskusja nie wnosi ostatecznego jak dla mnie rozwiązania problemu, polegającego na nierozpoznaniu danych modułów. Piszecie, że trzeba ręcznie wybrać moduł z lewej strony programu, ale czy to robić metodą prób i błędów? Skoro przycisk All nie rozpoznał modułu to nie wiem jakiego rodzaju mam sterownik do np ABS'u. Czy jeśli mimo ręcznych wyborów program nie znajdzie w bazie odpowiednich sterowników to znaczyć będzie, że nie ma co więcej szukać i mój interfejs pozwoli mi jedynie na łączenie jedynie ze sterownikiem silnika? Nadmienię, że bazę mam wgraną 405MB. Czy możliwe jest, że w tej bazie nie ma danych a w mniejszej - 180MB będzie? Przyznaję, tego jeszcze nie próbowałem... Edytowane 28 Marca 2012 przez lucas71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw7 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Kolego podpowiem conieco bo sam sie z tym niedawno motałem Niemalże metodą prób i błędów masz doprowadzić (z kablem podłączonym tylko do kompa i odpalonym DDT2000light ) do takiej sytuacji jak na obrazku : LINK DO OBRAZKA Czyli masz z lokalnej bazy wgranej bezpośrednio na c:\ wybrać bazę danych dla meganki i scenika (baza 64) na dole pokaże do czego posiadzasz w bazie dane czyli do którego sterownika bedziesz miał dostęp za pomocą plusa jak na powyższym obrazku Mam nadzieję że pomogłem i dobrze zrozumiałem zapytanie ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas71 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Bardzo dziękuję za chęci, ale jednak nie do końca chodziło mi o to, o czym piszesz... Taki stan rzeczy jak na obrazku jest mi znany (pomijam to, że z ECM nie było problemu żeby się połączyć/rozpoznać, tylko z modułami poduszek i ABS'u). Bardziej chodziło mi o dalszą część, czyli jak już mam rozwiniętą listę sterowników (ABS i poduszki), to czy muszę kolejno przenieść każdy z wymienionych na liście po lewej do listy po prawej, po czym próbować się łączyć, czy jeszcze jakoś inaczej... W taki sposób jak piszę już próbowałem i nie udało mi się połączyć z niczym innym, jak tylko z modułem silnika... Prawdopodobnie tak już pozostanie, no bo czego można się spodziewać - przecież kablem za 50zł nie zrobi się tyle, co oryginalnym softem dedykowanym dla Renault... :) I tak nie jest źle, bo można sobie w domowych warunkach wykasować ewentualne błędy, więc nie ma co narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Który z ECM może być do 1,6 8V K7M :) Próbowałem każdy po kolei ale się nie łączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 do 1,6 8V K7M ja mam taki sam silnik i w moim przypadku to właśnie sterownik nie jest obsługiwany przez DDT2000 tak się dowiedziałem z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi