look Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 A turbina za 4000 zł - oczywiście nowa. 1,9 dTi faktura od kiljańczyka, 2 200 zł, oczywiście nowa. Regeneracja turbiny wcale nie musi powodować tego, że turbina nie będzie w pełni sprawna. Przy normalnej eksploatacji 400 kkm na jednej turbinie jest do osiągnięcia (dTi). Generalnie "jak się dba tak się ma" tyczy się każdego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dddpolo Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 To że turbina może być tańsza, jest oczywiście możliwe - zależy od dostawcy. Jednakże nie w tym rzecz. Wcale nie powiedziałem, że meganka z silnikiem "1.9 dti" jest złym zakupem. Należy się jednak liczyć z kosztem wymiany turbiny, prędzej czy później. Kupując auto używane z przebiegiem np. 150 tys. /a w rzeczywistości mogącym mieć 300 tys./ nastąpi to raczej niedługo. No ale cóż, świat się przecież nie zawali, wymienimy i dalej cieszymy się naszym super dynamicznym dieslem. A zabawa w forum na tym właśnie polega - polemizujemy sobie swobodnie i na luzie, tak jakbyśmy rozmawiali przy piwie o samochodach, gdzieś w przytulnej knajpeczce, spoglądając kątem oka na szczebioczące panienki. Tak więc uszczypliwe i złośliwe uwagi mapera świadczą o małym rozumieniu przez niego istoty forum i młodym chyba wieku, a na perwno o zbytnim podniecaniu się drobnymi sprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Wcale nie powiedziałem, że meganka z silnikiem "1.9 dti" jest złym zakupem Osobiście nie polecam kupna auta z silnikami 1.9 dti, cdi trzymaj się jednej wersji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dddpolo Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Oczywiście to że nie polecam kupna meganki z turbodieslem wcale nie znaczy, że uważam te silniki za złe. A jeśli tak nie uważam, to jak można mi wmawiać, że zaprzeczam sam sobie. Trochę logiki obywatelu bronius! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 dddpolo, nie rozśmieszaj mnie.... EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Witam, mam pytanie co myślicie o tej megance http://moto.gratka.pl/tresc/renault-megane...1df73a5&s=1 w sumie jest ładna jeszcze jej nie oglądałem ale powiedzcie na co szczególnie zwrócić uwage przy oględzinacha pojazdu ;) wiem że napewno pojadę do ASO przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 coś mi się przód nie podoba: bogatsza wersja wyposażenia (chromowane ramki na grillu) i brak halogenów :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 tak więc jestem po rozmowie tel. z właścicielem pojazdu :-/ samochód był uszkodzony przodem :/ a gość posuiada warsztat ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 i w ogłoszeniu oczywiście napisane, że auto bezwypadkowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 taaa ;-( znalazłem jeszcze jedno ogłoszenie ale to widze już sam że coś jest nie tak bo lewa kolumna mcpersona jest zardzewiała a prawa ładna :-( i tez napisane ze bezwypadkowy :-/ http://moto.gratka.pl/tresc/renault-megane...88e8fcc&s=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 lewa kolumna mcpersona jest zardzewiała a prawa ładnakolumna jest ok, tylko ktoś poduszkę amortyzatora zmienił - normalne - czasem sie wytłucze/porwie - ja po 100tkm musiałem obie zmienić bo tłukły po kierze strzelam, że ma 150-180tkm najechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Tak więc uszczypliwe i złośliwe uwagi - i to ja zbyt podniecam się drobnymi sprawami ?Tu jest miejsce na konstruktywne wypowiedzi a miejsce na to co proponujesz jest w innym dziale. Tak uważam. Tym bardziej, że wiele ludzi szuka tutaj porad zanim zacznie wydawać grube pieniadze na niepotrzebne naprawy. Tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Silnik cały myty - są spory dotyczące mycia silników, ale imho nie jest to dobre. A jeśli ktoś myje silnik przed sprzedażą auta to w 80 % chce ukryć jakiś wyciek albo defekt. Oczywiście, nie jest to reguła... Widzę, że kolega szuka Kombiaczki ;-) Ja swojej szukałem 4 tygodnie i ojeździłem się trochę do różnych właścicieli, ale kupna nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 CareK, właśnie chciałbym taką jak Ty masz ;) może rok młodszą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 coś mi się przód nie podoba: bogatsza wersja wyposażenia (chromowane ramki na grillu) i brak halogenów :-/ Ja mam RN i chromowane ramki. To mozna bylo dokupic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi