m4rin3r0 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam w ten słoneczny dzień ;) a co Panowie by mi mogli powiedzieć na temat tej sztuki ;) http://moto.allegro.pl/item247344904__klim...serwisowa_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 coś pojemność silnika jest źle wpisana - nie było kombi 2.0 na polskim rynku :-P poza tym wygląda ok, jak Ci się podoba to jedź do łodzi na wizytę w ASO i tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 hehe faktycznie pojemność to 1.4 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Ogólnie cena niezbyt wygórowana, ale tzreba uważać bo to białe kombi i mogła to być jakaś firmówka :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 peter1, bez wizyty w ASO napewno nie zakupię ;) - a jeżeli jeździł w jakiejś flocie to napewno był serwisowany w ASO - i jeżeli ma org przebieg to spokojnie zrobi jeszcze 2 tyle ( tak myślę ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jt Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 m4rin3r0, Jak na kombi to trochę za słaby silnik 1,4 - oprócz Megi II 1,6 mam megan classic 1,4 RN z 97r i stwierdzam, że w pewnych sytuacjach brakuje mu pary. Zwróć uwagę czy działa klima, oraz jeśli ma wspomaganie hydrauliczne sprawdź w maksymalnym skręcie kół czy nie ma zgrzytów podczas jazdy. Sprawdź również tylne nadkola czy nie ma ognisk korozji (u mnie się niestety pojawiły). Dodatkowa uwaga aby sprawdzić czy auto było bite zwróć uwagę na wszystkie przerwy w karoserii czy są tej samej szerokości. Cena jest w sumie ok, ale jaki ma przebieg to jakoś się nie doczytałem chyba, że przegapiłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Wtrącę co do silnika - sam posiadam 1.4 16V w kombi i nie uważam, żeby to był tak słaby silnik. Zależy jak ktoś jeździ - nie można uogólniać. Ja np nauczyłem się jeździć maluchem, potem miałem poloneza. Oba te auta nie są demonami prędkości, ale właśnie jeżdżąc autami z małą mocą przekonałem się jak należy auto prowadzić, by nie stwarzać zagrożenia (nieprawidłowe wyprzedzanie, itp). Teraz jak wsiadłem do Megi widzę znaczną różnicę przyśpieszeni pomiędzy polonezem a megane (co jest oczywiste) i mając nawet te 95 koni pod maską wiem, że mi wystarczą w sytuacjach, w których będę wyprzedzał. Dlatego to nie jest tak, żę 1.4 w kombi jest za słabe - w zależności od tego jak kto jeździ to dla niego będzie słabe albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Jak tylko ludek umie jezdzic 16v i kreci ja wysoko (przypominam ze nasze silniki maja 95KM dopiero przy 6000 obrotów) to nie bedzie to za slabe auto. Osobiscie nigdy nie dokrecilem przy jezdzie po miescie do 6000, kilka razy na wyscigach, ale to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 mam 16V obecnie i całkiem przyjemnie się jeździ 75 KM o podobnej wadze co megane kombi ;) wiec uważam ze zmienię auto na większe o podobnych osiągach - a rajdowcem nie jestem i już wyrosłem z deptania gazu w podłogę i ostrego hamowania przed światłami ;) jutro jadę oglądać tą białą sztukę ;) z łodzi. dziekuję za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 CareK, użytkownik jt pisze o megane 1.4 z 97 roku, kiedy nie było jeszcze silnika 16v tylko był 8v i miał 75 KM co jest znaczącą różnicą ;-) Widać jt nie bardzo ogarnia specyfikę MI :-P mam 16V obecnie i całkiem przyjemnie się jeździ 75 KM16v miał 95km, a 1.4 70 lub 75km w zależności od wersji, nie było wersji 16v o mocy 75km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 bronius, ale mam almerę ;) z Niemiec były 75 KM ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 to o ile pamiętam to silniki w almerze miały 90 koni, bo przed meganką chciałem taką kupić (ale to już OT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 dostałem od gościa więcej zdjęć tej białej megane kombi oto link http://m4rin3r0.fotosik.pl/albumy/278760.html treść wiadomości mail od gościa To są miejsca w których są maluśkie wgniotki i w dwuch czy w trzech miejscach są minimetrowe ślady korozji. Lewy błotnik był uderzony na parkingu przez kobietę.Błotnik został wymieniony na nowy ale minimalnie różni się kolorem.Ale co najważniejsze samochód nie ma szpachlówki. powiedzcie czy nadal warto jechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 m4rin3r0, ja bym sobie odpuścił, po zobaczeniu zdjęć doszedłem do wniosku, że wkład finansowy będzie większy niz 200 PLN. (no chyba, że nie przeszkadzają Ci wrzody na lakierze i flejtuchowate wnętrze, a to tylko spostrzeżenia wizualne. Nie wiadomo jaki stan techniczny.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rin3r0 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 jeżeli z mechanicznej strony nie trzeba będzie nic robić to poprawki lakiernicze pochłoną większe nakłady odpuszczam sobie tą sztukę - szukam dalej ;-) Pozdrawiam [ Dodano: 2007-09-27, 12:40 ] Jak napisał CareK, on szukał swojej 4 tygodnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi