UFO Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Jaki jest powód gdy lusterka się nie składają pomimo skręcenie pokrętła w dół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cendra Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Podłączę się do pytania, tylko u mnie jest odwrotnie... Czemu lusterka nie zawsze chcą się rozłożyć, zazwyczaj maja problem wtedy gdy np pada, czyżby wilgoć miała wpływ na elektrykę? Czasem jest tak, że rozkładają się normalnie, a czasem tylko do polowy... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxlance Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Jest to jedyny temat jaki znalazłem odnośnie lusterek więc się podpinam Mam elektryczne składane lusterka, i do wczoraj wszystko działało "dobrze", tzn. lusterka się składały, nie działało to płynnie tylko robiło takie małe "przeskoki". Wczoraj chyba ktoś mi uderzył w lusterko, albo coś się stało... tak czy siak, lusterko złapało troszeczke luzu (obudowa), a składanie przestało działać. TZN. silnik pracuje, ale słychać taki "przeskok" i następnie silnik ale ani jedno ani drugie lusterko się nie składa. Mamy gdzieś instrukcję jak rozbrać lusterko i dostać się do elektrycznego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Szkło lusterka jest na zatrzaskach. Podważamy od tyłu miękkim narzędziem żeby nie wyszczerbić w okolicy dwóch zewnętrznych narożników równocześnie. Wyskoczy z zatrzasków i odpinamy przewody od grzałki. dalej już wszystko widać. żeby się dostać do mechanizmu składania wyczepiamy tylną osłonę. Te przeskoki do duże tarcie na osi. Tam się zbiera sól i musimy to wyczyścić i powtórnie przesmarować. Warto to zrobić jak się przeskoki zaczynają, bo następstwem tego jest wymiana przełącznika, który w najlepszym przypadku styki ma pokryte patyną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi